Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2014 00:13 - За силата и мъдростта на човешкият дух...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 3250 Коментари: 11 Гласове:
21

Последна промяна: 22.09.2014 06:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                Първо ще ви разкажа една притча за срещата на Силата с Мъдростта.

     По пътя на завоеванията си Александър Македонски срещнал старец, който седял пред  празна бъчва, превърната от него в дом и се радвал на лъчите на слънцето.
     - Кой си ти? - запитал Великият завоевател, като дал знак на войската си да спре, а самият той застанал пред него.
     - Аз съм Диоген, а ти кой си? - отвърнал старецът с усмивка.
     - Аз съм Александър Велики - Завоевателят.
     - Щом си толкова велик, не ми отнемай онова, което не можеш да ми дадеш...
     Изненадан, Великият войн, владетел на половината свят, се замислил за миг, после се отдръпнал встрани и слънчевата светлина отново обляла лицето на стареца.
     Александър слязъл от коня си, приближил се до Диоген и казал:
     - Ти си по-велик от мен, мъдрецо, защото ми даде поука как да стана още по-велик. - след което коленичил, целунал ръката на стареца и се метнал на своя верен кон. А преди да потегли отново на път, до ушите му долетял гласът на Диоген...
      - Синко, най-велик е онзи, който почита мъдростта и успява да извлече, оцени и използва поуката... А ти го умееш...

       За тази притча ме подсети днешната, особено важна за Отечеството ни дата, 22 09, на която преди 106 години мъдростта и силата на Българския дух обявиха Независимостта на царство България, като показаха на Великите сили, че духът ни не е пречупен и сме достойни за свободата и независимостта си. 
      На тази дата България излезе от сянката на Балканите, превърна се в Eвропейска държава и си остана достойна такава до 09.09 1944г когато беше освободена от свободата и независимостта си и бе превърната във васална на Съветския съюз безлична съветска губерния.
      Мисля, че е време отново да напомним за силата и мъдростта на Българския дух, като с гласовете си сложим край на този жалък за историята ни период и на последвалия го, умело режисиран от Москва грабителски, изтощителен за всички нас преход.
       Време е да отстраним от управлението недостойните манипулатори и да върнем България в нейното Европейско семейство като пълноправен член, отстояващ духовните и културните ценности на цивилизацията  -  свободата и демокрацията.
        Честит празник, Българофили! Силата на духа и мъдростта винаги са били и ще бъдат с нас, за да ни носят светлина! 





Гласувай:
21


Вълнообразно


1. getmans1 - Честит празник, batogo
22.09.2014 00:51
Да живее Независима България! Да живее свободния Български Народ! /Н.В. Княз Фердинант /

Парадокс е че на 03.03. празнуваме хем „Освобождението“ от Османското владичество /хайде, тъй да го кажем / и хем „Васалничество“ към същата тази Османска империя.

Най-куриозното е че част от българите в този месец и част от т.н. политически елит празнуват едно друго „Васалничество“ и най-безсмисленото въстание в цялата ни история /23.09./
цитирай
2. freeoldmen - Така е, batogo!
22.09.2014 01:47
"Време е да отстраним от управлението недостойните манипулатори и да върнем България в нейното Европейско семейство като пълноправен член, отстояващ духовните и културни ценности на цивилизацията - свободата и демокрацията."

Много си мек, обаче!!!

Защо да не наречем нещата с истинските им имена?!

Очевадно е, че само един мъж може да изведе България от тежката московска сянка!

Той е скромен, автентичен старобългарски характер - съчетание от индивидуализъм, воля, родолюбие, работоспособност, твърдост, здрав разум, решителност, честност, прямота, простота и човечност, който няма да си остави магарето в калта и да вика неволята. Той е достоен войн за българската кауза в национален и международен план, който е способен винаги да защити националния интерес, защото за него е приоритет, както за всеки честен, необременен от зависимости българофил.

Разбира се, говорим за г-н Яне Янев- в момента май поддържа част от Б.Б., така че е ясно за кой да гласуваме!
цитирай
3. batogo - !!!:)))
22.09.2014 06:51
Към №1 Благодаря за смисления коментар,getmans1 ! Времето на московските мишки изтича...

Към №2 И водата е мека, но може да ти отнесе къщата, зависими стари човече, наследник на Павлик Морозов - съветското мекере, предало баща си. Аз винаги наричам нещата с истинските им имена, но ти няма как да го разбереш, защото те е страх от истината... :)
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Огняне!
22.09.2014 07:25
Честит празник и на тебе!
Въпреки, че се намери, интелигент при това/ интелигенцията е опасна, защото е безпарична и може за пари всичко да сътвори/, че османското иго не било такова , а спасение от братя, да не ни даробят съседи.
Ашколсун!
Даже ни били съхранили-милион и половина.
Да, от три пъти повече, в началото на " присъствието " им сме останали толкова
И тук има платени слуги- какви не ни изкараха-турци, тюрки, хуни, перси, бактри, согди, само и само да нямаме нищо тракийско, ужасно било за нас
Вече е ясно защо, трябва да станем придатък на Южните съседи. А ако сме местни не се връзва с общия ни с тях произход Просто и ясно ! Вижда се и кои пригласят на това и защо!
Само, че те толкова са взели от нас, че са загубили корена си и трябва да вземат и името ни....
Приятен ден!
цитирай
5. batogo - !!!:))) Поздрав!
22.09.2014 08:13
Прав си, приятел! Отдавна се опитват да ни заличават византийци, турци, руснаци, и какви ли още не други, за да овладеят земите ни, но неуспешно. Явно съчетанието между тракийска мъдрост и прабългарски дух е невъзможно да се пречупи. Това ме кара да бъда убеден, че пак ще си върнем независимостта и уважението на другите народи. Бъди здрав!
цитирай
6. mt46 - Поздрав!...
22.09.2014 14:32
Да, притчата е мъдра... За съжаление, думата "мъдрост" почти излезе от употреба, рядко я срещаме в речника на съвременните интелектуалци и политици... Повечето мислят само за интереси /най-вече материални/... Не виждам у нас мъдри и силни политици, държавници, които да отстояват българските национални интереси...
цитирай
7. batogo - !!!:)))
22.09.2014 14:48
Мъдрите политици и държавници не падат от небето, Марине! Народът трябва да ги открие и доизгради с мъдрост и воля, за да му служат. Осъзнатият народ е добър селекционер на отбора, който да го представлява и да отстоява националния му интерес и достойнство! :)
цитирай
8. nkf - Притчата е чудесна и по един харм...
22.09.2014 17:34
Притчата е чудесна и по един хармоничен начин се свързва с останалата част на поста. Дълбоко съм убеден, че на този ден не само трябв ада празнуваме, но и сериозно да се замислим - подходящ момент е. И вземайки мотив от притчата бих запитал - риторично, разбира се - може ли русия да даде на когото и да било това, което с лекота отнема?
цитирай
9. nkf - Да, притчата е мъдра. . . За съжал...
22.09.2014 17:35
mt46 написа:
Да, притчата е мъдра... За съжаление, думата "мъдрост" почти излезе от употреба, рядко я срещаме в речника на съвременните интелектуалци и политици... Повечето мислят само за интереси /най-вече материални/... Не виждам у нас мъдри и силни политици, държавници, които да отстояват българските национални интереси...

Е, айде сега, не виждаш. Бас ловя, че доста добре провиждаш станишката и сидеров. Не си криви душичката, "поете".
цитирай
10. injir - За да оцениш поуката - трябва да го ...
22.09.2014 18:39
За да оцениш поуката - трябва да го умееш.
цитирай
11. batogo - !!!:))) Благодаря, nkf!
22.09.2014 20:21
Най-много ме радват хората, които вникват в смисъла на посланията и правят смислени коментари, защото тези хора са надеждата на България. А Русия е черна дупка, която поглъща, но не връща...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1775481
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41525
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031