Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2014 09:54 - Вселенска приказка за всякакви разновидности...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2268 Коментари: 7 Гласове:
18

Последна промяна: 15.09.2014 16:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Старите приказки винаги започваха с : "Имало едно време..." 
      Днешните приказки започват с :   " Време е..."
      Според старата приказка имало едно време едни същества, надарени с разум, съзнание и творчески способности, наречени Човеци. С течение на времето онези от тях, които първи осъзнали дарбите си и ги развили, се почувствали по-могъщи и повели другите по пътя на развитието, а човечеството достигнало разцвет.
      Съблазнени от алчността, опиянени от властта и могъществото си обаче, същите тези водачи решили да се възползват от своето преимущество, като въведат останалите в заблуждение, за да ги подчинят по-лесно на своята воля и да ги използват за своите лични цели. Заблуждението целяло да спре развитието на съзнанието, да блокира разума и творческите способности, да парализира волята и естествения стремеж на хората към себепознание и да ги превърне в хаотична тълпа, изпълнена със страхове.
      За осъществяването на този план били създадени църквата и държавата. Мисля, че всички знаем как функционират и на кого служат те...
      Но, да разкажем сега новата приказка, която започва не с  " Имало едно време... ", а  с  " Време е..."
      И така, време е ние, човешките същества, обитаващи тази красива и богата планета най-сетне да съборим стените, догмите и щампите, наложени ни по един или друг начин от разни привилегировани индивиди и групи, заинтересовани от блокирането на нашето съзнание и могъщия потенциал на нашия творчески разум и дух. Време е да потърсим в себе си отговорите на въпросите, които животът неотменно винаги поставя и ще поставя пред нас и да не се отказваме, докато всеки сам за себе си си даде личен отговор.
      Сигурно няма човешко същество на тази планета, което поне веднъж да не си е задавало вечните въпроси: Кой съм аз?! Какво ме различава от останалите форми на живот?! Защо съм тук?! Какъв е смисълът на всичко и къде е моето място в пъзела на живота?!...  
      За съжаление все още не са много тези, които са имали волята и търпението да продължат да си задават тези и подобни въпроси, докато достигнат до отговорите и приложат тези отговори в живота си, като ги превърнат съзнателно в свой уникален път и начин на живот, за да се убедят, че това са истинските отговори.
      Малцина са проумели, че всеки човек е едновременно и атом, и клетка и вселена - атом във Вселената, клетка в Слънчевата система и вселена сам за себе си.
      Въпросите, които човек сам си задава, себепознанието и съзнанието, които постига чрез силата на мисълта си и способността да осъществи в живота отговорите на тези основни въпроси са единствените неща, които го различават от останалите форми на живот на Земята.
      Позитивната енергия, която генерира този процес на осъзнаване и живот в ясно съзнание е единствения фактор, който може да тушира негативната енергия, завладяла и владееща все още планетата.    Само сумарната позитивна енергия на осъзнатото човечество може да повлияе и да спре развитието на негативните процеси, водещи към осакатяването на Земята и нашето самоунищожение.
      Време е всеки човек да осъзнае, че Земята е жив организъм, мозъчните клетки на който сме ние, Човеците, и това ни е призванието - да се грижим за здравето и хармоничното развитие на планетата и на самите нас.
    
                                                                                                    Огнян Узунов



Гласувай:
18


Вълнообразно


1. mt46 - Поздрав!...
27.08.2014 13:29
Много добро послание... Проблемът е, че повечето хора се интересуват предимно от материалното. Друг проблем е, че хората и народите са разделени от местните и от световните политически елити, а също и от религиите...
цитирай
2. batogo - !!!:)))
27.08.2014 14:00
Благодаря! Що се отнася до проблемите, те са по- скоро възможности за осъзнаване и промяна, които съдържат рационални решения.
цитирай
3. vmir - Ще си позволя да не се съглася с приказката, която си споменал в началото.
28.08.2014 07:31
Гордостта и алчността съществуват, но държавата не е създадена от нуждата да ги съхрани, а хората измислят държавата в стремежа си да се предпазят от гордостта и алчността на себеподобните си. Религията пък отговаря на въпроса как да се живее в държавата. Държавата и религията не са панацея, но не са и зло, а са само инструменти, с които хората се опитват да разграничат злото от доброто. Доколко успяват зависи много повече от задачите, които им поставят, отколкото от очакванията им към тях. Защото поставянето на задачи предполага задължения, а очакванията - само права. Хората, балансират права и задължения чрез държавата с помощта на религията и когато религията се игнорира продължително време, държавата отива по дяволите.

С останалото съм съгласен, разбира се.
цитирай
4. batogo - !!!:)))
28.08.2014 09:36
Благодаря за качественото допълнение, приятел! То, както винаги досега е уместно и показва добрите, позитивни намерения за създаването на държавата и църквата като балансьор на интересите и пазители на общочовешките ценности и добродетели, необходими за развитието , с които съм съгласен напълно. Недобронамерените, обаче, в повечето от случаите с течение на времето успяват да извъртят в своя лична изгода и за сметка на останалите тези институции и така да ги опорочат. Същата практика се проявява и с научните открития... Както се казва, пътят към ада е постлан с добри намерения, които злите използват срещу развитието на човечеството, защото така им е изгодно. Очеваден пример за това е Русия, където църква и държава служат на руското оръжие и на имперските амбиции и интереси на самозабравилата се олигархична върхушка.
Исках да бъда кратък, за да не отегчавам и затова изложих в приказката само грубата реалност. Поздрави!
цитирай
5. priqtel12 - Време е!
28.08.2014 14:53
Мъдро послание, нека достигне до повече хора.
цитирай
6. batogo - !!!:))) Поздрав!
28.08.2014 17:19
Благодаря! Дано успее да вдъхнови желанието за себе-познание...
цитирай
7. анонимен - ДА ПАЗИМ ЗЕМЯТА ЗА ХОРАТА !
04.09.2014 16:13
ЗА ДА ГИ ПАЗИ И ТЯ, НО ИСТИНСКИТЕ ! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1777416
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41526
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031