Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2014 06:55 - продължение...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 3529 Коментари: 11 Гласове:
34

Последна промяна: 21.05.2019 14:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                               13

    Илюзията на очакването нещо хубаво да дойде отвън, някой нещо да ни даде, някой да се погрижи за нас, без самите ние да сме си повярвали и да сме направили нещо стойностно за себе си...
    Илюзията, че нищо не зависи от нас, от волята и от вярата ни в собствените сили, че трябва все да чакаме някой да ни поведе, да ни убеди, да ни обясни, да ни дундурка, да оправи животът ни, докато си дремем, та ако се обърка нещо, да си имаме оправдание...
    Илюзията, че ни се полага да получим от живота повече, отколкото сме му дали...
    Илюзията, че можем да бъдем причина за нещо, а след това да избегнем последствията от него...
   Тези опасни илюзии, подхранвани умишлено от хилядолетия сред човеците, владееха живота на човечеството в по-голямата му част.
   У нас тези пагубни илюзии действаха с особена мощ, понеже бяха постоянно подхранвани от червената мафия и целенасочено създаваният от нея удобен хаос в държавата.
   Но за радост Вселенският /Божият/ план за развитие и усъвършенстване не съвпадаше с подобни мераци и винаги имаше един значителен процент хора, пък макар не винаги добронамерени, които постоянно провокираха у другите бунта на свободния дух срещу статуквото, на волята срещу леността, на красивото срещу грозното, на истинското срещу измамното, на вечния стремеж към Истината... И така въпреки всичко Животът успяваше да запази своята постоянна динамика, привлекателност, равновесие и уникалност, а ние  -  своят шанс за личен избор…
   В деня на националната независимост в клуб „ Светлина „ се бяха събрали неговите създатели, живото доказателство, че няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от тялото в името на Истината и Свободата.
   Слава Богу, въпреки трудностите и премеждията дотук, всички все още бяха живи и здрави. Освен празника на независимостта - 22 септември, те се бяха събрали да отпразнуват и своя успешен опит да извадят на светло един отвратителен заговор срещу нацията, продължаващ повече от двайсет години. Заговор, прогонил от страната по-голямата част от нейния творчески потенциал и обрекъл на алкохолно и бездуховно вегетиране голямата част от останалите, приклещени в един безконечен преход от никъде за никъде, преход на изкуствени кризи, грабежи, изнудване и измами, покровителствани от държавата, подвластна на червената мафия...
- Благодаря ви, приятели!   -    започна капитан Валентин Генов своя тост    -    Успехът на това начинание, което е смисълът на моя живот, нямаше как да стане реалност без вашата воля, мъдрост, всеотдаен професионализъм и родолюбие. Вие сте поредното доказателство, че с честни приятели човек може да постигне и най-невероятните цели. Обичам ви! Нека Бог благослови общия ни път за една нова България!
   Всички се бяха изправили на крака и отпиха по глътка вино. Когато сядаше, в очите на капитана проблеснаха сълзи на щастие.
   Ангелина, която седеше от дясната му страна, прошепна:
- Благодаря ти, че разубеди Пламен да се нагърбва с излишен риск.
- Не съм го разубеждавал, Ли.   -   отвърна Вальо   -   Просто му предложих по-добра идея и той прие. А ние още от деца уважаваме идеите си.
- Забравяте, че съм даскал с тренирано ухо,   -   подхвърли с усмивка Пламен   -   Трудно ми убягва разговор, особено когато касае мен.
    Тримата се разсмяха. Професор Славов и семейство Колеви бяха потънали в сериозен разговор, а най-младите членове на екипа си разказваха някакви шашави историйки и се заливаха от смях...


                                                                        ЕПИЛОГ

   Копия от записите на целия последен маскарад на властитутките бяха пуснати в интернет мрежата и същевременно внесени в прокуратурата и агенцията за национална сигурност. Предстоеше да бъдат излъчени по Си.Ен.Ен., Би.Би.Си. и националната телевизия… Оригиналът се пазеше някъде в НАТО-вските секретни служби...
   Дали щеше да има правни последствия или всичко щеше да потъне в съдебните архиви, времето щеше да покаже, защото в правораздаването всичко зависеше от почтеността, чувството за справедливост и добрата воля на тази уж независима, но твърде често само привидно, власт... Все пак истината така или иначе беше извадена на показ и хвърляше достатъчно светлина върху целия социален и политически маскарад, като обясняваше недостойната цел на безконечния преход и неговите застъпници...
   Обществото най-сетне беше получило своя златен шанс да прецени дали го устройва нещата да продължават както досега, или е дошло време да изиска полагащите му се и по право и по конституция дадености, гарантиращи живота, достойнството, личната свобода и качествените условия за свободно развитие и живот.
   Клубът „ Светлина „ беше публикувал в своя вестник „ Наблюдател „ целия разговор на кукловодите. А коментарът на екипа беше такъв, че можеше да стресне дори човек в будна кома. Наложи се броят да бъде преиздаден в огромен тираж поради големия интерес.
   Екипът подготвяше и цялостен документален телевизионен филм с всички детайли, заснети от Валентин Генов и от перфектно монтираните по твърде загадъчен начин във вилата камери. Филмът целеше да покаже, документира и архивира за историческата памет на България цялото триумфално- самодоволно фиаско във високопланинското луксозно имение, лицата на всички участници, позорните им кроежи срещу нацията и номерата на колите им в близък план.
   Но това беше само началото. Екипа на вестника, членовете и постоянно растящия брой привърженици на клуба смятаха в бъдеще да се посветят с още повече енергия, вяра и постоянство на благородната кауза да разбулват неудобните истини и така да спомагат за развитието у нас на будно, неподвластно на манипулации общество от осъзнати, самостоятелни, честни и отговорни граждани, което да бъде гарант за необратимостта на демократичните процеси.
    Все по-ясно осъзнавайки действието на закона за причините и последствията и невъзможността да избегнат действията му, в поведението на хората се забелязваше една нова тенденция   -   да търсят начини да бъдат добри причини, за да се радват на добри последици...

                                                        КРАЙ НА ПЪРВА КНИГА

   Благодаря на всички, които отделихте от ценното си време, за да прочетете това мое творение и да ми дадете мненията и подкрепата си. Радостта, която ми дарихте с позитивното си отношение, ще ме мотивира и стимулира в работата ми над втората книга. Сега ще се оттегля за известно време, а на всички вас пожелавам силен дух, здраве, вътрешна хармония и успехи в избрания от вас път.
 
  ВТОРА КНИГА от романа "Айсберг" следва на страница 10 от моя блог. Приятно четене...
                                                                                                                         Огнян Узунов.





Гласувай:
34


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - +
22.02.2014 09:27
Почти хепиенд. Дано и успехи!
цитирай
2. zlatkostanoev - Аплодисменти, и то заслужени! Бъди ...
22.02.2014 16:42
Аплодисменти, и то заслужени! Бъди жив и здрав
с пожелание за нестихващо вдъхновение!
Поздрави!
цитирай
3. precoria - Нека,
22.02.2014 22:15
освен че я видяхме и да чуем после за нея.Прекрасна първа книга.Успех в пътя и нататък!Поздрав!
цитирай
4. batogo - !!!:))) Благодаря ви за добрите чувства и пожелания, приятели!
23.02.2014 07:13
Ще дам всичко от себе си, за да сбъдна пожеланията ви...
цитирай
5. bgzdrave - Поздравления за чудесния роман!
23.02.2014 15:46
Пожелавам ти здраве, дръзновение и нови творчески успехи!
цитирай
6. анонимен - Анатомичен
24.02.2014 10:46
разрез на действителността. Разкрил си механизмите по убедителен и лесно разбираем начин. Дори публицистичният стил на места вече ми изглежда уместен и естествен. Има достатъчно художествени елементи, за да бъде все пак роман. Политически роман.
цитирай
7. batogo - !!!:))) Поздрав!
25.02.2014 06:55
Благодаря за добрите думи, приятели! Бъдете здрави!
цитирай
8. анонимен - Пожелавам ЕПИЛОГЪТ да бъде НЕ краят,
26.02.2014 13:54
А МАЛКА ПАУЗА ПРЕДИ СЛЕДВАЩОТО НАЧАЛО ! :)
цитирай
9. batogo - !!!:))) Поздрав!
02.09.2014 18:06
Благодаря ти за това вдъхновяващо пожелание, приятел! Бъди все така безцеремонен в публикуването на истината и със здраве!
цитирай
10. miaa - Поздравления, за романа! Здраве, ...
03.01.2015 22:18
Поздравления, за романа! Здраве, късмет и нови, творчески успехи!
цитирай
11. batogo - !!!:)))
19.01.2015 12:52
Благодаря за хубавите пожелания, miaa! Работя по въпроса... :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1777246
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41526
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031