Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2014 06:45 - продължение...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1428 Коментари: 4 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                                 12


   Септември беше настъпил тихо и неусетно. Само засилената динамика на живота в големите градове показваше, че ваканциите поприключваха и беше време за действие.
   След като затихна еуфорията от шести септември - празника на националното обединение на България и на Българския дух, който бе посрещнат с нескрита гордост от будните българи в цялата страна, но най-емоционално от пловдивчани, понеже от техния град беше тръгнал процеса на съединението, животът продължи своя естествен ход.
   Но не и за социалистите... Те не зачитаха съединението, понеже беше попречило на подялбата на България между Русия и Турция. Затова усилено подготвяха своя великден - девети септември, което недвусмислено показваше, че не са нищо друго, освен бившите комунисти. Макар, де факто, да бе денят на един болшевишки преврат и начало на поредното поробване на българите от съветската империя и шепа продажни съветски марионетки, за тях този ден продължаваше да има култово значение, понеже ги бе дарил с мечтаната от тях неограничена власт и богатство.
   За разлика от изпиталите върху гърба си унизителните последици от тази дата, привилегированите от последвалите събития имаха много сериозна причина за празнуване. Те бяха получили уникалния шанс да станат господари, което сами никога нямаше да успеят да постигнат. На този ден преди повече от шейсет години съветската власт беше подарила на бащите им и на тях държавата България за пожизнено, съвместно ползване, продължаващо и до днес въпреки привидните промени. От този фатален ден насам на практика имаше само предаване на щафетата на властта в определени привилегировани фамилии, а тези нови диктатори се интересуваха от държавата и всичко в нея само като ресурс за присвояване и ползване. Може би се дължеше на факта, че нямаше как да избягат от слугинското си мислене, поради която причина отговорността им беше чужда, а сърцата им бяха и щяха да си останат винаги съветски, лишени от родолюбие и достойнство...
   Така, в късната утрин на девети септември към високопланинското имение отново запъплиха черните луксозни возила. Но този път другарите смятаха да съчетаят полезното с приятното. Бяха си организирали пищен празничен обяд, на който да се посмеят на народното овчедушие, да поупражнят дебелашкия си хумор върху гърба на потърпевшите и между другото да очертаят поредната стратегия за доприсвояване на държавата и доограбване на народа български. Те до такава степен бяха повярвали в своето величие и недостижимост, та дори през ум не им минаваше, че могат да бъдат обект на сателитно проследяване, наблюдение, заснемане и подслушване от натовските служби за сигурност. А още по-малко, че ако въобще излезеше наяве, този факт нямаше да бъде считан като намеса във вътрешните работи на страната, понеже според международните закони и договори на страната ни с алианса тяхната конспирация представляваше вид терористична дейност с непредвидими последици в рамките на пакта.
   Те бяха свикнали всичко да работи в тяхна полза и въобще не осъзнаваха, че в същност бяха извън закона подобно нарко-картел, понеже целите им бяха също толкова опасни за обществото и бъдещето на България. Не осъзнаваха, че според вътрешните и международните закони бяха една подмолна, престъпна организация, която се беше само-провъзгласила за правителство в сянка с цели и амбиции във  вреда на националната сигурност, на демократичните процеси, ценности и цели на обществото и държавата, а от там   -    на общността, към която вече принадлежеше страната...
   Те все още живееха в изкривената реалност на соц-лагера и желязната завеса, зад която всичко им беше позволено...
   След като вдигнаха тост и се поздравиха с празника, дал им възможността да бъдат кукловодите на нацията, те постепенно преминаха към съществената тема за влияние върху упражняването на властта независимо от управлението... Нещо достатъчно за доживотни присъди в нормалния свят...
- И така, другари,   -   започна несменяемия почетен председател   -   нека наред с празника да обсъдим положението и да определим основните насоки на действие, тъй като се очертава нова ситуация след приемането ни в Европейската общност и членството ни в НАТО, от което руските ни партньори са недоволни. Сега е моментът да им докажем своята лоялност, като дадем приоритет на всички енергийни проекти с основно руско участие. Върху този въпрос искам да обърнете много сериозно внимание. 
   Другият важен въпрос е свързан с прогнозите за световна финансово-икономическа криза, която до една-две години се очаква да се задълбочи и да засегне всички сектори на живота. Това ще съвпадне с края на мандата на нашата коалиция, което ще ни даде възможност да се възползваме и да отклоним значителни средства от бюджета без това да буди подозрения.  Ще изглежда напълно оправдано да увеличим разходите под предтекст, че вземаме анти-кризисни и социални мерки, като инвестираме в дългосрочни проекти за създаването на нови работни места и овладяване на риска от нарастващата безработица. Така, дори да загубим следващите избори, което е твърде вероятно при нарастващата популярност на ГЕРБ, пак ще бъде добре за нас, даже по-добре, защото по време на криза е много трудно да се отклоняват средства.  
   По-удобно за партията и за нас ще е да сме в опозиция, за да можем да прехвърлим вината за кризата върху следващите мандато-носители, да ги обвиним в корупция и антисоциално управление и така да върнем доброто име на партията и доверието на избирателите, като си подготвим безпрепятственото спечелването на властта на по-късен етап. От опит знаем, че формулата работи. Помните как сразихме десните, след като преодоляха кризата.    -   той направи пауза, отпи глътка вода и продължи   -   За целта плащанията към фирмите и изплащането на увеличените от нас в последния месец преди изборите пенсии ще оставим на следващото управление, с което ще му създадем допълнителни проблеми в тази ситуация и постоянно ще го атакуваме за слабата му социална политика.
   Отклонените средства за консултантски услуги, комисионни и други недоказуеми разходи ще прикрием допълнително чрез анекси по договорите с приближените ни турски фирми изпълнителки и нашите под-изпълнители, а в същото време ще използваме не-разплащането като аргумент срещу правителството… Но златната ни мина си остава АЕЦ Белене.    -   след което огледа колегите си с доволна усмивка    -   От този обект могат да бъдат източвани стотици милиони, а в течение на експлоатацията  дори много повече. Освен това за него винаги ще имаме подкрепата на Москва поради техния икономически и гео-политически интерес, а тази подкрепа винаги е била в интерес на партията и гаранция за присъствието ни във властта.
   Затова по никакъв начин не трябва да допускаме отново неговото замразяване или отхвърляне.  На всяка цена трябва да убедим обществото в необходимостта и ползата от този обект.  Някакви други идеи?
- Не мога да не вдигна наздравица за нашия гениален председател. Той винаги успява да ни извади сухи от водата.   -    Иванов вдигна чаша и останалите го последваха, а след като отпиха, добави - Между другото и аз имам една скромна идея... Добре е да се погрижим за нашите верни приятели от съда, прокуратурата и службите... Някои апетитни парцели по морето или около планинските курорти ще им дойдат като добър стимул за предстоящите услуги, които ще очакваме от тях. Все пак доста полезна работа ни вършат като ни покриват и измъкват нашите хора от всякакви сложни ситуации… Заслужават да ги толерираме, за да се увлекат и други техни колеги от примера им... Като знаят че си плащаш, всички стават много сговорчиви...
   Избухна общ смях и отново вдигнаха чаши. После друг се изказа, че било време да се накажат някои хора от бизнеса и непослушните медии, които „ залитали” в неправилната посока и ставали неконтролируеми....
   В подобен ред на мисли празникът на кукловодите беше продължил до късния следобед. С роБолюбиви идеи от този род се изчерпваше горе долу цялата ценностна система на хората от социалното ляво, този айсберг на властолюбивите, продажни бездарници, в който бяха катастрофирали илюзиите и надеждите на хората за по-щастлив и качествен живот.
   А с нежеланието си да преценяваме и поемаме отговорността за своя житейски път и стойностно развитие, без дори да осъзнаваме, сами бяхме създали условията и отгледали тези властитутки, след което наивно им бяхме подарили шанса да управляват живота ни и да разполагат с нас като със свои вещи…

                                                                         / следва /



Гласувай:
16


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - + Добре илюстрирано за обобщение.
21.02.2014 07:34
Интересно ми е дали ще разграничиш лъганите от принудените да понасят безскрупулните лъжи. Представям си колко е трудно, защото тези го възпрепятстват, като първо всячески го свеждат единствено до политически различия, а после за съвсем сигурно си връзват гащите с прословутото измъкване "Всички са маскари". Така тълпата става разногледа, и докато плюе по всички за по-сигурно, че ще заплюе заслужаващите, тези си плащат на лумпените да мътят водата на всеки, който се опитва да сложи някакъв ред.
цитирай
2. leonleonovpom2 - Вмир, те всички са от едно котило...
21.02.2014 08:01
Вмир, те всички са от едно котило-партийното, само за пред нас разиграват долнопробен театър.По този начин властта и облагите от нея са винаги в техни ръце На СДС в началото му най-големите врагове и естествено най-излъгани бяха най-верните му привърженици.
Кого предложи за вицепрезидент и кого прогони демократът президент Първият, който е раздавал лично правосъдие във Велинград и вторият, от който комунистите имаха страх. Един псевдодесидент, поставен с поръчка, уж да създаде нещо, което веднага да съсипе
Да не им изреждам на всичките славното партийно минало.
Но за да се разграничат от него, пробутват, че вече не били комунисти.
Комунист е абстрактно понятие за тях и се отнася за други, те са комунисти
След като обраха и изнесоха активите на държавата в Швейцария- по-големите тарикати, те вече са врагове на комунизма.
Дори астрологът ме пита за соцчасовника-аз, който не съм бил никога член на партията им, защото майка ми е репресирана, а баща ми кулак Все пак ми спестиха огорчение и по-голямо унижение -да не се опитвам да следвам това, което е за богоизбрани чеда на партията
Комунистът за пари е способен на всякакви низости!
Поздрави!
цитирай
3. batogo - !!!:))) Поздрав!
21.02.2014 09:57
В целият роман върви ненатрапчиво разграничението между достойни и маскари. Но според мен никой не може да те принуди да приемаш и подкрепяш нещо, ако не си съгласен с него и тези, които не са маскари, по един или друг начин с делата си недвусмислено го показват.
цитирай
4. vmir - 2. leonleonovpom2,
21.02.2014 19:58
Не може без разграничения, и това е основен принцип за предотвратяване на застоя или деградацията. Затова самоопределението е не по-маловажно от „фактическото” положение, а в някои случаи е и по-важно, включително и по закон. Затова, когато някой декларира, че ВЕЧЕ не е комунист, аз съм твърдо ДА бъде уважено самоопределението му без излишни подозрителности, защото комунистическите убеждения не са нещо, което може да се скрие и измамата много лесно проличава.
Неописуемо силно съжалявам за прекалената мнителност по този въпрос и лекомисленото поставяне под общ знаменател на всички бивши и настоящи комунисти. Разбирам, че за мнозина е неустоимо изкушително да превръщат в капитал безпартийността си, но така към хората, които са имали реални проблеми с комунистическата власт, се приравняват и истински лумпени, които не са членували никъде единствено поради пълната си непригодност за членство в каквато и да било организация.
Намирам амбициите на същите тези хора да правят капитал от некадърността си с антикомунизъм за не по-малка злина от политическите амбициите на комунистите да правят капитал от същото, обаче с комунизъм. Комунизмът за мен е проблем заради алчното посягане на чуждото, и ако същата алчност се проявява заради антикомунизъм, не различавам такъв декларативен “антикомунизъм” от “истинския” комунизъм. По-внимателно вглеждане в причините разкрива, че двигател на този вид „антикомунизъм” са самите комунисти, и то НЕ бившите, а съвсем настоящите, за които е без каквото и да било значение дали лумпените са комунисти или антикомунисти, защото маниерът им на домогване до властта е чрез планомерно възползване от безумията на лумпените, все едно дали са срещу или в тяхна подкрепа...
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1778509
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41526
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031