Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2014 06:03 - продължение...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 822 Коментари: 2 Гласове:
12

Последна промяна: 12.02.2014 07:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                                                                             7


   Агент Гоце беше любимецът на генералската агитка още от студент. Те го бяха проучили из основи и го познаваха по-добре, отколкото се познаваше той самият, затова го бяха издигнали до лидерския пост в социалистическата партия, а от там и до президент на България.
   Президентската институция според закона имаше по-скоро представителни, отколкото управленски функции. Но това беше само видимата, заблуждаваща част на айсберга. В същност тя съдържаше огромен скрит потенциал, който даваше големи възможности за влияние върху общественото мнение и нагласи, както и върху вътрешно и външнополитически събития, тъй като имаше достъп до цялата секретна информация в държавата чрез разузнаването и тайните служби и в същото време до пряк контакт с обществото. Освен това тази институция не беше обременена със сериозни отговорности за разлика от правителството и така винаги запазваше одобрeнието на голяма част от хората.
  Основната задача, която Гоце трябваше да изпълни по време на своя мандат под прикритието на представителните си функции на обединител на нацията, беше да лобира за назначаването на определени хора на възлови позиции и така да създаде лоялни на БСП структури във всички нива на изпълнителната, законодателната, съдебната и икономическата власт. По нататък тези лобита на левите, про-московски интереси в колаборация със службите трябваше да прокарват определена политика, благоприятна за партията и свързаните с нея икономически субекти и да парират неудобните, като така отслабват управлението на всяка друга партия или коалиция.
Заговорниците действаха по старите, изпитани схеми от времето на комунизма, които продължаваха да им осигуряват власт и влияние дванадесет години след началото на прехода, понеже не им липсваше добре подготвен, добре проучен и дресиран чрез компромати човешки ресурс, който години наред бяха вербували, обработвали и обучавали за целите си.
  Преходът беше планиран много отдавна от КГБ и сателитните им служби в страните от соц-лагера. Тъй наречената перестройка се налагаше, понеже се бяха оказали неспособни да управляват икономиката, която не разбираха и която бяха вкарали в порочен кръг на някакви неадекватни правила, целящи да заменят основния пазарен механизъм с измислена социалистическа плановост. По своята същност самият комунизъм беше просто удобна форма за бързо присвояване на големи капитали и държавен ресурс, а не на производство, развитие на технологии и постепен градеж върху обективни пазарни принципи. По същество преходът, като следваща фаза беше необходим, за да се заличат следите на заграбеното и да се подготвят условията и кадрите за новите грабежи. Според тях един продължителен преход беше най-успешния начин за ново феодализиране на държавата чрез подставени лица и нейното превръщане отново в безпрепятствен източник на лесни богатства.
  Като основно звено в този заговор стратезите на прехода смятаха да го проточат колкото е възможно по-дълго във времето. А президентството беше най-подходящия за това инструмент в случая, след като бяха успели най-сетне да издигнат свой човек на върха на държавата...
  Валентин Генов от малък беше наясно с истинското лице на комунизма, понеже беше израснал в будно и честно учителско семейство, в което постоянно се коментираха нечовешките изтъпления на режима, с които се беше сблъскал по-късно. Отвратен от това човеконенавистно явление, след като беше разбрал истината за садистичната гибел на своя баща, той се беше посветил изцяло на проучването и изследването на тази двулична, гадна, антихуманна, грабителска система в търсене на начини и средства за нейното обезсилване, разбулване и унищожение. Нейните брутални методи и нагло отношение към хората му бяха помогнали да разбере, че тя е по-опасна дори от фашизма, защото унищожаваше дори собствените си народи. Тази система беше не по- малко жестока, но изключително лицемерна, спотайваща грозното си лице зад примамливите илюзии за всенародно щастие, на фона на които върху трупове се вихреше нелепият танц на мизерията и нещастието.
  Комунизмът беше унищожил повече от осемдесет милиона човешки същества и бе съсипал живота, характера и хуманитарните ценности на една трета от света, но за разлика от фашизма все още не беше осъден от международната общност поради еврейските си корени и за неговите сатрапи нямаше последствия точно поради това прословуто еврейско двуличие и протекции, което хората, сякаш зомбирани, упорито отказваха да забележат…
  Така или иначе Генов се беше отдал изцяло на каузата да попречи в родината му да се развие новата фаза на комунистическия феодализъм  -  олигархичния социализъм от руски тип по еврейска схема. Той знаеше, че единствения лек срещу тази болест беше развитието на осъзнато, разумно и изпълнено с воля и вяра във възможностите и силите си гражданско общество, обединено от здравите хуманни ценности, неподатливо на слухове, манипулации и корупция, различаващо истината.  Общество от честни и достойни индивиди, осъзнали своята лична отговорност за действията и начина си на живот - имунната система на нацията, което да изисква и отстоява нейните права. Радваше го, че в България, въпреки кривите условия на живот бяха останали и продължаваха да израстват все повече будни хора, готови да градят такова общество с ясното съзнание, че когато е добре за всички, ще е добре и за тях...
  Телефонът запя любимата му песен на Диип Пърпъл „ Войник на съдбата „ . Бумът на новите технологии си имаше и много добри страни.
- Моля!   -    каза както обикновено.
- Как е, капитане?   -   запита Пламен отсреща.   -   В клуба ли си?
- Да. Мислех си по нашите дела. Ти къде си?
- Пред издателството. Някой ми е срязал четирите гуми на колата така, че за нищо не стават.
- Тръгвам.
  Пътьом Вальо купи четири гуми втора употреба заедно с джантите и след половин час беше при Пламен.
- Бърза помощ може да се поучи от теб.   -   възкликна той    -   С такива приятели човек наистина стига далеч.
- Това е целта.   -   отвърна капитана и двамата се заеха за работа.   -   Но май в тая зона не всички са ти приятели.
- Ако всички те харесват, значи някъде си си загубил лицето.
- Ще имаш джанти в резерва за следващия случай.   -   той хвърли бърз поглед наоколо   -    Между другото тия дни ще опитам да направя едно проучване в агенцията по приватизация, за да видя какви далавери разиграват там с търговете и договорите.
- Като свършим, ще изпием по бира. Хем ще ми помогнеш да прибера старите джанти в склада и ще ме светнеш по въпроса.
  След малко двамата се натовариха, влязоха в сградата и седнаха в офиса на по чаша бира.
- Доколкото разбирам, искаш да им влезеш в схемите?! Или бъркам.   -   Пламен отпи глътка.
- Не бъркаш. Но нещата са по-сложни. Искам когато се усетят да е късно за реакции.  Ще им изпратя надеждни инвеститори, американци, канадци и наши успели навън сънародници, които проявяват интерес и имат сериозни идеи за някои обекти у нас.  Самите инвеститори не е нужно дори да знаят. Ще ги ползвам за лакмус и така можем да разучим ситуацията отвътре.   -   той направи пауза   -   Понеже съм техен консултант, а те искат честна сделка и ясни условия, ако възникне някакъв проблем веднага ще ме известят за имена и подробности.
- Умно. Дано да сработи.
- Десет години от живота си дадох, за да се подготвя. Ако с това мога да разсея мъглата около задкулисните игри на паралелната власт, значи не съм си загубил времето.
- Явно ни чакат интересни дни, братле. Навлезем ли в дълбоките води, обаче, няма начин да не се опитат да ни спрат. Знаем как обикновенно се постига това.
- Който го е страх от вълци, не ходи в гората.
- Вълци, лисици, чакали, помияри... Избрали сме си да вършим тая работа и ще я вършим, пък каквото покажат волята и честта ... За истинските неща жертвите винаги си струват.
- Ще имаме много сериозни помощници..., - капитана отпи на свой ред от бирата - заинтересовани България да не е джунгла, а спокойно и предвидимо място за живот и инвестиции.
- Пак опряхме до вечните интереси.    -    поклати глава даскала.
- Вечни, но не еднозначни. Едни те издигат, други те закопават. Ако не можеш да ги различиш, риска да потънеш в тинята е сериозен.
- Все пак се ориентирахме към утвърдените демокрации. Остава да се научим да избираме и управляваме чиновниците си и да се очистваме от паразитите.
- И това ще стане някой ден, Пламене, бъди сигурен. Но първо ще се наложи да се научим да управляваме себе си и ти го знаеш дори по-добре от мен. - Вальо допи бирата си и продължи - Пък ако все още сме живи след като изкараме на светло голямата част от истината, ще можем да видим колко лесно една държава може да изплува, когато си откачи камъка от врата.
- Имаме достатъчно време. Трябва така да им объркаме сметките, че да се чудят кое от къде им идва. Главата ми е пълна с идеи как да ги накараме да водят война помежду си и да изживеят параноята си в пълната и сила. А сега да се прибираме, че вече ни чакат за вечеря…
- Пламене, има нещо друго, по смущаващо.   -   каза на излизане от офиса капитана  - Корумпирания начин на мислене. Прекалено много хора са готови да подкупят, за да заобиколят правилата и не по-малко държавни служители пък са готови да гушнат рушвета и да пренебрегнат закона.
- Да-а, съществува перфектна симбиоза между формите на паразитиращата върху обществото непочтеност. Това е факт.
- Има една древна мъдрост, която казва, че всеки е такъв, каквото е силното му вътрешно желание. Каквото е то, такава е и волята му. Каквато е тя, такива са и делата му. Каквито са те, такава е и съдбата му.
- Е, това обяснява тежката ни балканска съдба. Ако някога силното ни вътрешно желание като нация стане почтеността, такива ще са волята, делата и съдбата ни.    Иска се само да си повярваме, че можем да променим живота си.
- И да спрем да вярваме като последните глупаци, че партия, избила интелигенцията си, отнела бащинията на хората насила, превърнала цялата държава в политически затвор, с една промяна на името от комунистическа на социалистическа може да промени идеите, целите и същността си, та да започне да гради демокрация с пазарна икономика, от които доскоро е бягала като дявол от тамян. Защото да се довериш на такава партия, е все едно да се довериш на лисица да ти пази кокошките, на вълк да ти пази стадото, на крадци да ти наглеждат имуществото и на отявлен педофил да отглежда децата ти...
- Но много хора продължават да й се доверяват.    -   Пламен сви в пресечката и паркира пред дворната врата   -   Понякога направо не знам какво още трябва да ни  се случи като нация и общност, за да се преборим с духовния си мързел и да поемем управлението на мислите, делата, телата и живота си?!

Гласувай:
12
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmir - +
12.02.2014 08:57
Според мен, успеха на БСП се дължи не толкова на вяра в партията, колкото на страх, унизителен животински страх, който човек отрича с усмивка, за да го пребори, разчитайки, че така ще задържи на безопасно разстояние от себе си демоните и чудовищата, с които хитреците непрекъснато го плашат, за да парализират и контролират разсъдъка му.

Спомняш ли си тънката ехидна самодоволна усмивчица на агент Гоце през мандата на Костов 1997-2001? Помниш ли лайтмотивът, с който Гоце оправдаваше ехидността си, за да лансира опцията, че говори доказани и очевадни неща, припомням: "Корупцията е издигната в ранг на държавна политика". Няма творчество, няма въображение, няма дори пристрастие към конкретна проблеметика в използването на този лайтмотив като предизборна платформа, а единствено и само страх, който агент Гоце с тънката усмивчица ще превърне в щастие за електоралните си единици.

Защото лайтмотивът е компилация на изразът на Ленин за ПСВ: "Войната е издигната в ранг на държавна политика", в който Гоце е подменил една - единствена дума и цялата му "политика" не е нищо повече от уговорки за претворяване на лозунга в дела и приписването им на бачкащите будали.

Помниш ли как, преди 2 или 3 години, в опит да се добере до успеха на Гоце, Станишко лансира следващата поредна компилация на гоцевия трик: "Насилието е издигнато в ранг на държавна политика"? Търкаля го усилено около 2 месеца, но видя, че повтарянето на историята в рамките на БСП се възприема като бездарие и фарс, и след сблъсъка си с Гоце, злорадо го преотстъпи на блюдолизците на Доган, от които Гоце нямаше как да получи роялти за "ноу-хауто" си.

Поздрави!
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздрав, vmir!
13.02.2014 05:41
Благодаря ти за полезния, допълващ коментар, приятел. Истината винаги е била и ще бъде светлината, която ни предпазва от катастрофа...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 656123
Постинги: 425
Коментари: 2774
Гласове: 20555
Календар
«  Юли, 2018  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031