Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2013 16:39 - Не можем да разрешим проблемите си чрез същоото мислене, с които сме ги създали... Нужен е нов начин на мислене.
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1643 Коментари: 6 Гласове:
14

Последна промяна: 22.11.2013 13:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Това протестиращите против кабинета Орешарски студенти и граждани го разбират много добре и затова искат промяна. Искат промяна на начина на мислене и на отношението на управляващия елит към народа и държавата. Искат отговорност, прозрачност, чест и морал. Те ясно съзнават, както и всички ние, които ги подкрепяме, че не можем да очакваме от създателите на диктатурата на пролетариата и репресивния апарат на политическата полиция по времето на диктаторския комунистически режим, както и от техните подчинени и наследници, сега да градят реална демокрация и пазарна икономика, срещу които са воювали и продължават да воюват с всички сили и средства.
     Неадекватно и глупаво ще е да очакваме това от тях, именно защото диктаторския феодален и репресивен начин на мислене на комунист-социалистите няма как да роди демократични мисли, идеи, принципи и действия...
     Нереално ще е да очакваме от хора, присвоили си държавата, всичко в нея и монопола върху нейното управление за неопределено време чрез създадена единствено в тяхна полза конституция, член първи от която им осигурява безапелационно пожизнено управление, да започнат да градят чиста, истинска демокрация. 
     Фактите от 24 годишния, грабителски за България и народа и преход, го доказват недвусмислено. Най-явно,обаче го доказва неистовия страх на управниците от народната любов... А този страх се излъчва от плътните заграждения и тежковъоръжените жандармеристки кордони около народните избранници, от полицейското насилие срещу невъоръжени български граждани и дори от днешния организиран митинг в подкрепа на правителството на Олигарски.
     Естествено е да се замислим защо, ако едно управление е добро, ако се грижи за своя народ, за просперитета на нацията, и за независимостта на държавата, ще се крие, ще се нуждае от засилена многочислена, тежковъоръжена охрана и от организиране на контрапротести и митинги в своя защита?! Кой е луд  да протестира срещу управление, загрижено за неговото добруване?! Студентите?! Младите?! Гражданското общество?!
     Успехът на справедливите студентските и гражданските протести ще зависи от чистотата, от единството им, но най-вече от това, кои хора надделяват в българското общество, заспалите или будните?! Тези с крепостническото и феодално мислене, които се страхуват от промяната на статуквото и го крепят с нокти и зъби, или тези с творческото, разкрепостено, креативно, демократично мислене, които желаят промяна на спъващото развитието и благоденствието на страната ни статукво?!

Р.Р.   А на изказването на Олигарски " Политически пристрастните чиновници - вън..." много се смях, защото освен, че е погазване на конституцията, това означава да остане без чиновници.., защото както всички знаем, най-пристрастни са тези от БСП и ДПС...




Гласувай:
14


Вълнообразно


1. mt46 - Според мен
16.11.2013 22:05
най-разумно е издънките на БКП и на тайните служби - БСП, ДПС и ГЕРБ - да бъдат притиснати да направят нужните законодателни промени... При бързи предсрочни избори статуквото ще се запази, олигарсите, мутрите ще запазят властта си и ще продължат да мачкат народа...
цитирай
2. batogo - !!!:)))
17.11.2013 06:15
Не съм съгласен, Марине, по простата причина, че тези издънки на БКП никога няма да тръгнат срещу себе си като създадат закони, по които след това да бъдат съдени за престъпленията им срещу нацията, нито ще създадат закони, които да ги отстранят завинаги от властта, а вместо това ще се укрепят и ще продължат садистично и методично да унищожават България... Само изваждането им от управлението на държавата и нови избори ще ги обезсилят и това трябва да стане, преди да са забравили хората мерзките им дела... Поздрав!
цитирай
3. pvdaskalov - Подкрепям заглавието...
17.11.2013 15:41
... "Не можем да разрешим проблемите си чрез същото мислене, с които сме ги създали... Нужен е нов начин на мислене."
С два цитата от самата му обосновка:
1. "Те ясно съзнават, както и всички ние, които ги подкрепяме, че не можем да очакваме от създателите на диктатурата на пролетариата и репресивния апарат на политическата полиция по времето на диктаторския комунистически режим, както и от техните подчинени и наследници, сега да градят реална демокрация и пазарна икономика, срещу които са воювали и продължават да воюват с всички сили и средства."

2. " Естествено е да се замислим защо, ако едно управление е добро, ако се грижи за своя народ, за просперитета на нацията, и за независимостта на държавата, ще се крие, ще се нуждае от засилена многочислена, тежковъоръжена охрана и от организиране на контрапротести и митинги в своя защита?! Кой е луд да протестира срещу управление, загрижено за неговото добруване?! Студентите?! Младите?! Гражданското общество?!"
Поздрави за логично обоснованата позиция!
цитирай
4. batogo - !!!:)))
18.11.2013 13:50
Благодаря, Петьо! Само не знам защо тази простичка логика не може да достигне до съзнанието на повечето българи, за да се сложи край веднъж завинаги на тази пародия на управление и начин на живот?! Поздрави!
цитирай
5. metlichina - това е демокрацията...
21.11.2013 12:01
да може всеки да каже мнението си чрез протест или каквото и да било, но без
обиди и незачитане мнението на инакомислещите... само така всеобщата омраза
и разделението ще отстъпят място на разумния избор...
цитирай
6. batogo - !!!:)))
21.11.2013 12:38
Метличина, според мен мнението е нещо лично, родено от личността, от нейния опит и манталитет. Когато личните мнения на много хора съвпадат в основата си, това ги обединява по естествен начин и е демократично. Когато някой те организира да изразиш мнение, което нямаш, това е изразяване на чуждо мнение и не е демократично. Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1790810
Постинги: 660
Коментари: 4541
Гласове: 41767
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930