Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2013 14:52 - Ще ви предложа нещо, което беше много полезно за мен и семейството ми и допускам, че може да бъде полезно и за вас...
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 1970 Коментари: 6 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Преди повече от десет години, докато търсех нещо свястно за четене в кварталната книжарница, попаднах на едно малко по размери, но невероятно и незаменимо като духовна стойност книжле. То облагороди начина на мислене, а от там и начина на живот на мен и семейството ми. Книжлето бе озаглавено " Седемте духовни закона на успеха".
Авторът на книжлето е велик учен и изследовател на природата - Дийпак Чопра.   
     В същност, както сами ще се убедите, ако вече не сте убедени, това са основните закони, по силата на които функционира животът. Основните закони на развитието, като се има предвид, че под закон се разбира процесът, при който се проявява непроявеното... Но, за да не ви губя времето, направо ще ви ги изброя, а всеки за себе си ще прецени, доколко може и иска да ги ползва в живота си...
    
     1/  ЗАКОН ЗА ЧИСТАТА ПОТЕНЦИАЛНОСТ - Първоизточникът на цялата Вселена е чистото съзнание, тоест чистата потенциалност, търсеща израз от непроявеното към проявеното. И когато съзнаем, че истинското ни себе е същност от чистата потенциалност, ние се сливаме със Силата, която създава всичко във Вселената.

     2/  ЗАКОН ЗА ДАВАНЕТО - Вселената функционира посредством динамичен обмен. Отдаването и получаването са различните аспекти на енергийния поток във Вселената. И в своята готовност да дадем онова, към което се стремим, ние поддържаме непрестанната циркулация на Вселенското изобилие в живота си.

     3/  ЗАКОН ЗА ПРИЧИНАТА И СЛЕДСТВИЕТО ИЛИ ОЩЕ ЗАКОН ЗА КАРМАТА - Всяко действие генерира енергийна сила, която се връща при нас в подобен вид. Каквото посеем, това ще пожънем. И когато избираме действия, носещи щастие и успех на другите, плодът на нашата карма е щастие и успех.

     4/  ЗАКОН ЗА НАЙ-МАЛКОТО УСИЛИЕ - Разумът на природата функционира без всякакво усилие, с безгрижие, хармония и любов. И впрягайки силите на хармонията, радостта и любовта, ние с лекота създаваме успех и благополучие.

     5/  ЗАКОН ЗА НАМЕРЕНИЕТО И ЖЕЛАНИЕТО - На всяко намерение и желание са присъщи механизми за тяхното осъществяване. Намерението и желанието в полето на чистата потенциалност имат безкрайна организираща сила. И когато внасяме едно намерение в плодоносното поле на чистата потенциалност, ние впрягаме тази безкрайна организираща сила да работи за нас.

     6/  ЗАКОН ЗА НЕОБВЪРЗАНОСТТА - В необвързаността се крие мъдростта на неустановеността, а в мъдростта на неустановеността се крие освободеността от нашето минало, от известното, което е затворът на старите обусловености. И в своята готовност да навлезем в неизвестното, в полето на всички възможности, ние се предаваме на съзидателния разум, оркестриращ танца на Вселената.

     7/  ЗАКОН ЗА ДХАРМАТА ИЛИ ЦЕЛТА НА ЖИВОТА - Всеки човек има цел на живота - уникална дарба или особен талант, който да подари на другите. И когато съчетаем своята уникална дарба със служене на хората, ние изпитваме екстаза и възторга на собствения си дух, което е най висшата от всички цели.

     В клетките на собствения си организъм ние наблюдаваме най-невероятното и ефикасно изпълнение на седемте духовни закона. Такъв е гениалният Разум на природата. Такива са Божиите помисли - останалото са подробности.
     Надявам се това да ви е от полза. Успех!

  






Гласувай:
15


Вълнообразно


1. demograph - Наборче, ще те изненадам с коментара си
20.10.2013 21:54
Защото няма да повтарям твоите думи за ползата от подобно отношение към живота за семейството и човека, а ще интерпретирам върху вредата от дълбокото непознаване на всемирната хармония от нашего брата българина и особено от "неговите" тъпи управници.
Само с едно изречение - Когато направиш нещо КАКТО НЕ ТРЯБВА това се отразява на всичко което правиш. Когато поставиш една тротоарна плочка не както трябва - рухва целия тротоар. Когато остави една дупка на асфалта незакърпена като хората - заминава си цялата улица. Когато нарушиш един принцип на управление - рухва системата за управление. Поради това, ние сме една рухнала във всяко отношение държава. И като цяло - понеже не осъзнаваме,че не направихме смяна на властта както трябва - сега ще гледаме как мошениците съсипват живота на един цял народ. Поздрав.
цитирай
2. batogo - !!!:)))
21.10.2013 06:42
Това е абсолютно точен и смислен коментар, приятел, който потвърждава действието на тези Вселенски принципи в нашия живот и аз ти благодаря, че си разбрал перфектно посланието ми. Поздрав!
цитирай
3. vmir - Нищо от горенаписаното не противоречи на
21.10.2013 08:42
собственият ми житейски опит и наблюдения, само ги допълва и потвърждава. Поздрави и хубава седмица!
цитирай
4. batogo - !!!:)))
21.10.2013 09:02
Радвам се, че е така, приятел. Благодаря ти, успешна седмица и за теб!
цитирай
5. анонимен - Ето какво е необходимо
23.10.2013 09:02
да се преподава в училище. А не от всичко по малко и нищо докрай, каквото е нашето соцобразование, което налива в главите на децата знания, от които файда няма.
цитирай
6. batogo - !!!:)))
24.10.2013 06:55
Благодаря за оценката. Когато човек познава основните принципи на развитието, знанията и действията му са градивни и полезни. Ако децата се запознават с тях от ранна възраст, ще бъдат полезни и за себе си и за обществото. Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1776259
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41526
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031