Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2013 19:40 - Какво могат да направят българите, за да си върнат България и да я направят добро място за живот и развитие?!
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 4115 Коментари: 14 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      Всеки българин може да преосмисли начина си на живот, да открие причините за своята неудовлетвореност и притесненост, ясно да ги осъзнае и да заживее със съзнанието, че всички ние, народът български - потърпевшите от бездарието и алчността на онези, които изпращайки във властта сме привилегировали да ни заблуждават и ограбват безнаказано - в същност сме едно цяло, собственик и суверен на държавата България и имаме обща кауза - достоен начин на живот. А ето как би постъпил един собственик и добър стопанин, /в случая народ/, когато е нарушена основната идея-кауза.
      1/  Отстранява нарушителите и обявява конкурс / избори/ за набиране на екип от способни и почтени служители - професионалисти, който да осъществи и доразвие идеите му и чрез който да управлява най-рационално и перспективно собствеността си, /държавата/. Преди конкурса / изборите/ всеки кандидат развива своя бизнес-план и управленски идеи, свързани с основната идея на собственика / народа/ като по този начин показва доколко перфектно познава обстановката и бизнес-средата, както и естествените приоритети на ситуацията. Най-квалитетния и креативен спечелил конкурса / изборите/ , подбира екип, способен да реализира обявения бизнес-план и получава възможност да докаже своите качества и състоятелност в рамките на определен предварително изпитателен срок. Не успее ли да изпълни това, което е заявил, не заработи ли веднага по основните приоритети, а вместо това започне да имитира дейност и да шикалкави, автоматически отпада и собственикът / народа/ прави нов конкурс /избори/.
      2/  Конкурсите /изборите/ продължават до намирането на най-подходящия и способен да осъществи основните идеи и приоритети на собственика /народа/ който ясно ги е заявил още преди конкурса /изборите/.
      3/  Никой сериозен, грамотен собственик  /народ/ няма да търпи екип от хора, които са се уредили в екипа, без да притежават необходимите професионални качества, характер и знания и не му вършат работа, а само имитират такава и го крадат. Отстранява ги веднага без обяснения, защото те добре знаят причините.
      4/  Всеки грамотен собственик /народ-суверен/ знае, че всяко забавяне се отразява на икономическия и психологическия климат и води до загуби, а никой не наема екип, за да му носи загуби.
      5/  Отговорните за загубите екипи носят наказателна отговорност.
      6/  Всеки избран от собственика /народа-суверен/ да служи на неговата кауза, който си позволява да заплашва, ограбва, изнудва, мами, тормози или малтретира своя избирател, носи наказателна отговорност.
      Затова всички ние, народът български, трябва да се обединим около каузата за достоен и справедлив живот и да започнем да се държим като суверен, а не като подлога на управляващите, независимо кои са те. Трябва да се освободим от страха, да им покажем силата и възможностите си и да им внушим, че нямат друг избор, освен да бъдат изпълнители на нашата воля и да служат на общата ни кауза за достоен и справедлив живот. Само по този начин ще ги научим за всяко важно национално решение да се допитват до нас и само така ще можем да постигнем най-важната цел на един народ-суверен - да няма значение кой е на власт, защото който и да е ще е наясно, че ако не осъществява националната ни кауза и приоритети, просто няма да е на власт.
      Няма сила, която да успее да победи един осъзнат и обединен от обща цел народ. От това управниците у нас най-много се страхуват. Страх ги е да не се обединим, защото знаят, че това е краят на своеволията им. Затова хвърлят всички сили да ни разединяват по какви ли не начини. Но за нас, българите, осъзнатата необходимост от обединение и неговото реализиране е единствения начин да спасим България, да задържим още неизбягалите ни деца и да привлечем обратно избягалите, за да осъществим своето ново национално възраждане. 
      На шахматната дъска на живота политиците са само пешки, които много искат да станат царици, но народът е шахматиста, който може да направи това според преценката си.   




Гласувай:
21


Вълнообразно


1. freeoldmen - Убеден съм, че това е пътят- обединение!
24.09.2013 20:01
Време е да забравим дребните и едри вражди. Но първо всеки трябва да осъзнае това, което казваш- противоречията в нашето общество са наложени съзнателно от нашите изедници, да им е по- лесно да ни яхат...
цитирай
2. batogo - !!!:)))
24.09.2013 20:57
Благодаря за смисления коментар, приятел. Осъзнаването е в основата на всяко развитие... Поздрав!
цитирай
3. milady - напълноо съгласна..
24.09.2013 22:07
Подкрепям!!
цитирай
4. apostapostoloff - България Е чудесно място
25.09.2013 14:50
за живот и реализация, но страната има сериозен проблем. Населена е с некадърни простаци, които не разбират това!
цитирай
5. learningtogether - mnogo dobre napisano, batogo!
26.09.2013 19:11
mnogo se nadjawam da stane realnost,
i shte stane, wjarwam go, wyprosa e samo otnosno wremeto.
kakwo li oshte trjabwa da se naprawi za da uspee towa?!
цитирай
6. batogo - !!!:)))
26.09.2013 21:30
Благодаря за откровените ви мнения, приятели! Време е всички да осъзнаем силата си като народ, като се обединим около националната кауза за достоен и справедлив начин на живот. Вярвам, че всеки българин в сърцето си иска това за себе си и за децата си, дори да е най - некадърния простак. Нищо не може да прекърши народ с обща кауза и цел...
цитирай
7. learningtogether - Neka,
29.09.2013 13:27
Da se nauchim da se obedinjawame za obshtata kausa i cel !
Dori i da izglejda trudno trjabwa da se nauchim,
zatowa razbira se trjabwa pyrwo da se naucha az, ...
e, zapochnal sym .
цитирай
8. pvdaskalov - Де да можеше...
29.09.2013 16:22
Де да можеше тези шест точки да се приведат в изпълнение!
Бих прибавил като отделна точка:
- да останат няколко партии с ясни платформи, за да се присъединят към тях по-малките; да се направи анализ на историческото поведение на някои партии и се шкартират; да излезнат поне списъци с подсъдните деяния и грешките на управляващи от 1989 насам, които да се систематизират по партии;
- Да бъде създаден Закон за красотата, който да се изучава от детството;
- Да бъде създаден Закон за етносите, в който да се предвидят специфични мерки за нарастването им и тяхното ограмотяване.
И т.н., като например излагането на риск имиджа на страната да се разглежда като престъпление към Държавата.
Поздрави от един стар, раздрънкан телескоп, който преди сън се унася в подобни мечти.
цитирай
9. metlichina - за достойната кауза гласувам с две ръце...
02.10.2013 10:40
за справедлив живот, живот на съзидание, а не на разруха...
цитирай
10. batogo - !!!:)))
02.10.2013 17:50
Благодаря приятели! Достойните хора вярват в достойни каузи, отстояват ги и живеят достойно... Бъдете здрави!
цитирай
11. shtaparov - Предлагам още една точка:
07.10.2013 23:24
7/ След избора на всеки депутат към него да се прикрепват по 100 души цензори: неутрални,но политически и патриотично подготвени хора (не от богатите,но не и от бедните,т.е.- хора от "средната класа") от неговия избирателен район,които ежедневно и безплатно да контролират проявите и дейността му от името на неговите избиратели,а при нужда да отнемат не само имунитета му,но да прекратяват предсрочно и мандата му!
цитирай
12. batogo - !!!:)))
08.10.2013 18:05
Съгласен съм, само ще добавя за цензорите - преди всичко да са почтени, мъдри и сърцати хора, живеещи с каузата за достоен и справедлив начин на живот, които не слагат своя личен интерес пред обществения... Поздрав!
цитирай
13. demograph - НАИВНИЙ МОЙ ПРИЯТЕЛЮ
11.10.2013 20:29
Страхотно е написаното..! Да си жив и здрав, да дочакаме нещо поне да стане така както го мечтаеш.
цитирай
14. batogo - !!!:)))
12.10.2013 07:25
Благодаря, приятел, че помагаш това да се случи. Мечтите са искрите, които запалват огъня на истината, а вярата е кислородът, който го поддържа, докато изпепели лъжата. Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1777290
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41526
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031