Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2013 10:34 - Всеки, който съзнателно действа или съдейства за откъсването на България от европейските духовни и морални ценности и от обединената от тях Европейска общност,
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2247 Коментари: 7 Гласове:
6

Последна промяна: 02.09.2013 14:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
......в същност работи за превръщането на страната ни в неофеодална държава от руско-азиатски тип, защото пред българите има два пътя - към реална демокрация от европейски тип, която генерира и гарантира креативно развитие или към неофеодализъм от руско-азиатски тип.
    Свободолюбивите, будни, осъзнати, креативни, родолюбиви, честни и способни българи избраха Европейския път на развитие, пътя на ясните правила, равния старт и върховенството на закона, но той се оказа неизгоден за енергийната мафия и всички онези, заинтересовани пряко или косвено от руското енергийно, икономическо и политическо влияние у нас.
    Това е и причината същите тези, ощетените от Европейското ни членство, по всякакъв начин и все по-яростно да се опитват да настроят хората срещу интегрирането ни в Обединена Европа и нейните икономически и военни структури.    
    1/ Логично е да си зададем въпроса точно кой има интерес България да не е в Обединена Европа и защо?! 
    2/  Кой има интерес в страната ни да цари хаос и да няма ясни правила, регламентиращи бизнес-средата, качеството на живота, достойнството на почтените граждани, добрите технологични условия и достойно заплащане на качествения труд, социалното равновесие, равния старт и справедливостта на правосъдието?!
    3/  Кой има интерес от нашата пълна енергийна зависимост, кято означава естествено икономическа и политическа зависимост, защото всеки цент увеличение в цената на енергията води до оскъпяване на живота, обедняване на хората, проблеми в икономиката и противопоставяне в обществото?! 
    4/  Кой има интерес да ни убеждава, че цените на енергията у нас са много под реалните, за да има основание да ги раздува до безкрайност, като по този начин изнудва потребителите и манипулира общественото мнение?!
    5/  Кой има интерес да няма регламент за директно договаряне между производител и търговец и така индиректно облагодетелства прекупвачите за сметка на потребителите и производителите?!
    6/  Кой има сметка българите да живеят на прага на оцеляването, защото си мисли, че така по-лесно ще ги управлява чрез манипулации, несигурност, разединение и страх?!
    7/  Кой иска да превърне българския народ в послушно, безропотно стадо крепостни без достойнство и себеуважение, за да им скъсва задника от работа при робски условия срещу паница леща, парче мухлясал хляб и чаша долнопробна ракия-менте?!
    Има още много въпроси, които можем да си зададем по темата, но според мен едно е ясно и то е, че всеки, който иска да ни изтръгне от Европа и да ни присади в Азия или в Мала Азия, не ни мисли доброто нито на нас, като народ, нито на България като държава. Ясно е също, че ако го допуснем, значи напълно заслужаваме съдбата си, защото такава сме си я избрали ние самите, колкото и жалко да е това.




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. minevv - ne
02.09.2013 11:09
клише е , че имаме само тези 2 пътя!
А 3-тия- да вземем най-доброто от двата?
А и Русия си е културна империя. А досега от европа- само хомо идва.
цитирай
2. batogo - !!!:)))
02.09.2013 11:33
Който иска да вземе всичко, обикновенно остава с празни ръце или както е казал народът - от два стола, та на земята... Що се отнася до "хомото", винаги ги е имало и ще ги има - който го вълнува темата, да си му мисли. Ако мислиш, че само това идва от Европа, вероятно само това те интересува. Всеки вижда това, което го интересува, а за останалото остава сляп...:)))
цитирай
3. alchemist - Ние българите сме имали
03.09.2013 14:05
култура, когато западноевропейците са си разговаряли на майчин език с конете.
А и днешните европейски "ценности" са по-скоро антиценности, отколкото действителни такива. Действителните европейски ценности са били през 19-ти и първата половина на 20-ти век. Ако ние българите трябва да избираме, може би е най-добре да изберем възрожденските ценности и морал.
Като слушам с какъв патетизъм се тръби за евро-атлантическите ценности, направо ме избива на смях. Нали и комунистическите такива са пълен боклук.
цитирай
4. alchemist - А, сега да ти отговора на въпросите в публикацията:
03.09.2013 14:09
Интересите са на - САЩ, ЕС, Турция и отчасти Русия, както и на продалите се на тях български политици.
цитирай
5. batogo - !!!:))) Отговор за Alchemist.
04.09.2013 11:25
Културата е проявление на ценностите и критериите. Основните възрожденски и общочовешки ценности са свободата, честта, достойнството, почтеността, родолюбието, хуманността, благородството, уважението, мъдростта, волята, вярата, морала, знанията и уменията. Възраждането е период от човешката история, в който тези ценности вземат връх. Висока култура имат обществата и народите, които са базирали начина си на мислене и на живот върху тези ценности и които възпитават в тях поколенията си. Ние позволихме тези основни ценности да загубят значение в нашия живот, дори започнахме да се подиграваме с тях и с хората, които са ги съхранили въпреки всичко, което не ни прави чест. В обединена Европа тези основни ценности са в значителна степен съхранени и до голяма степен определящи културата и манталитета на европейците, на което се дължи и тяхното по-бързо развитие...
Що се отнася до геополитиката, открай време Русия и Турция най-много ламтят да превърнат България в свое феодално владение. Интересите на САЩ и ЕС са по-различни и с по-поносими последици. Все пак да не забравяме, че пазарната икономика с ясни правила и социални ангажименти, каквато е тя в ЕС и САЩ, е по-перспективна форма за развитие на индивидите от феодализма:)))
цитирай
6. анонимен - batogo - Отговорът на въпроса КОЙ е : Наследниците на една ретроградна клика - и управляваши и подкрепящи ги .
05.09.2013 13:51
Вместо мой, предлагам коментара по конкретна тема на социолога проф. Георги Фотев - " БГсе управлява от ретроградна клика ":

Много голям и притеснителен проблем е, че едно напълно легитимно действие на президента се посреща по начин, който е абсолютно неразбираем.

Това заяви пред БНР социологът проф. Георги Фотев по повод воя на управляващите срещу наложеното от държавния глава частично вето на актуализацията на бюджета.

Става въпрос за дълбоко сбъркана реакция на управляващата клика.

България сега е управлявана от клика, която изкопава всеки ден страшна пропаст между себе си и протестиращите, и най-просветената част на обществото.

Начинът, по който се реагира в първия момент на ветото, и до днес доказва, че ние се намираме в ужасна атмосфера, в която оръжието е да се подклажда омраза, казва социологът.

Най-ретроградните сили в обществото отново се надигат и кампанията срещу държавния глава е смущаващо.

Ние си въобразявахме, че е възможно усвояване на демократични ценнности, диалог и т.н.

Ние виждаме лицето на ретроградните сили, смята проф. Фотев.

Но дали наистина всички имат способността необременени от партийна закостенелост да видят "това лице" ???
цитирай
7. batogo - !!!:)))
05.09.2013 16:09
Благодаря за мнението ти и за цитираното от теб мнение на професор Фотев! Има някакъв странен душевен мазохизъм в голяма част от българското общество, изразяващ се в предпочитание да бъде крепостно, отколкото свободно?! Поздрав!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1774355
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031