Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2013 12:49 - Има три основни, безгранични неща, които правят невъзможен просперитета на България.
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 12166 Коментари: 32 Гласове:
12

Последна промяна: 03.06.2013 07:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Тези три бездънни неща у нас, в България, ги има в изобилие. Това са:

                                  1/  Глупостта на масите/ неосъзнатата, аморфна част от народа/.

                                              2/  Наглостта на комунистите.

                                                         3/  Продажността на русофилите.

          Тяхното изобилие в Нашето Отечество прави обществото безсилно да бъде достойно и успешно, способно да изгради държава, която да служи на обществените и националните интереси.
          Тяхното изобилие пречи всички ние, нейните граждани, да се радваме на щастлива младост, творческа зрялост и спокойна, достойна старост...
           Успеем ли да ги овладеем, България ще бъде свободна и ще пребъде във времето. Нека си пожелаем успех и да работим за това кой както може...


           P. S.  За по-голяма яснота уточнявам, че:
1/  Под глупост разбирам неспособността да се различава лъжата от истината и неспособността от житейските факти да се вадят верни изводи.
2/  Под комунисти разбирам хората, за които тяхното си е тяхно, а чуждото е общо.
3/  Под русофили разбирам онези, които поставят руските интереси над българските и милеят повече за Русия, отколкото за България.

         







Гласувай:
12


Вълнообразно


1. tota - И още нещо ...може то е определящо...
31.05.2013 13:55
Великите държави и тяхното разпределение помежду им на сферите на влияние...

Другото е допълнение ...Каишковци винаги ще се намерят.

Не виждате ли как периодично ни прехвърлят помежду си. Такава е съдбата на малките държави...
цитирай
2. mt46 - Пропускаш нещо много важно -
31.05.2013 13:58
/тясно/партийното мислене... Наглост и продажност има у всички партии - леви, десни, русофилски, русофобски...
цитирай
3. batogo - !!!:)))
31.05.2013 14:19
Аз съм видял тези три основни... Кой каквото е видял, нека го добави...
цитирай
4. tomich - Глупостта на масите...
31.05.2013 19:10
Огняне,глупостта и мъдростта са човешки противоположни качества, които вървят ръка за ръка, но никога не са балансирани, т.е. 50 на 50. Като антоними в живота на човека - изключвам глупостта на паталогична основа - тяхното съотношение е функция от много променливи фактори, включително и духовни. Но няма нито тотално глупав, нито тотално мъдър народ или нация. Народът го е казал: "И най-мъдрия си е малко глупав." То, че има изобилие на глупости е вярно, но не "глупостта на масите" е една от причините за невъзможността България да просперира. Според мен причините са много по-дълбоки и страшни. Една от най-главните е занемареното и плачевно състояние на образованието, науката, относително ниското ниво на обща култура, които пораждат липса на професионализъм, невежество и в крайна сметка ГЛУПОтворчество.Другите две неща , които си посочил, са безспорни истини.
цитирай
5. batogo - !!!:)))
31.05.2013 20:43
Томич, по принцип съм съгласен, но аз наричам глупост неспособността да се правят верни изводи и избори въз основа на житейските факти... Всеки, който чака медиите и политиците да му обясняват живота, не е много умен... Поздрав!
цитирай
6. merlin68 - 1. Глупостта на масите не може да се ...
31.05.2013 21:08
1. Глупостта на масите не може да се определя като национална черта.
2. Наглостта на комунистите е най-малкия проблем, не защото те не са били нагли, а точно защото са БИЛИ, демек вече ги няма:)
3. Аз съм русофил, би ли конкретизирал в каква точно продажност ме обвиняваш?
цитирай
7. batogo - !!!:)))
31.05.2013 21:26
Наричам русофили онези, които поставят руските интереси над българските. Те това е продажност! Предполагам, че не си от тях?!
Масите не са народа, а само неосъзнатата част от него.
цитирай
8. merlin68 - Наричам русофили онези, които п...
31.05.2013 22:04
batogo написа:
Наричам русофили онези, които поставят руските интереси над българските. Те това е продажност! Предполагам, че не си от тях?!


Подобно тълкувание на думата русофил, е меко казано несъстоятелно.
Понеже вменяваш качеството предател единствено към категория русофили, а не примерно германофили, англофили и т.н. това показва негативното ти отношение към точно определена категория българи, а също и към държавата Русия, заедно с народа руски. Историята на България, категорично опровергава подобно отношение!
Ако трябва да перифразирам тезата ти бих го направил така:

Тези три бездънни неща у нас, в България, ги има в изобилие. Това са:

1/ Наивността на българите доверяващи се на голи думи.

2/ Наглостта на политиците.

3/ Продажността на среброфилите.
цитирай
9. tomich - Защо пък трябва русо-филите, ан...
01.06.2013 00:23
Защо пък трябва русо-филите, англофилите изобщо "-филите" да се смятат като "вода ненапита"? Това че обожаваш някой народ, възхищаваш се от неговата култура, никак не означава че не е възможно да си продажник на собствения си народ. Напротив, продажници-българи е имало и има сред всички "-фили". Не може обаче да се отрече, че русофилството е отличителен белег на Партията, която копнееше България да стане 16-та Съветска социалистическа република - най-чудовищното предателство, което , слава Богу, не можа да осъществи. Мисля, че е излишно да изброявам други минали и по-близки в днешната история предателства. Те са очевидни продажничества на русофилските партийни водачи. С това не искам да кажа, че всички русофили са предатели и че русофилството е мръсна дума. Факт е обаче, че съществува тясна връзка и зависимост между русофилството и продажничеството на българските комунистически водачи.
Наглостта на политиците е очевидна, както и това, че всеки продажник и предател е среброфил, но по-важна е наглостта на комунистите-политици, които все още ги има, за съжаление...
цитирай
10. alchemist - "И да знаеш, Минке, че посл...
01.06.2013 02:15
"И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
Димитър Талев "На завой"
цитирай
11. batogo - !!!:))) Към tomich и alchemist:
01.06.2013 07:10
Благодаря, че сте ме разбрали правилно, приятели. Поздрави!
цитирай
12. merlin68 - tomich,
01.06.2013 10:28
логиката ти е потресаващо нелепа:)
"Това че обожаваш някой народ, възхищаваш се от неговата култура, никак не означава че не е възможно да си продажник на собствения си народ. Напротив, продажници-българи е имало и има сред всички "-фили"."
Това, че обожаваш Майкъл Джексън или Лепа Брена, означава ли, че си продажник, или пък че не си продажник? Тези които пият бира, по-продажни ли са от пиещите вино?
Понеже комунистите управляващи България до 89г. били предимно русофили, то значи, русофил е равно на предател - теза достойна за рекорд на Гинес в категория пропаганда за малоумници.
Първо, без лобито на комунистите-русофили, след ВСВ, България като съюзник на Хитлер, можеше да се лиши за пореден път от свои територии, както и да й бъдат наложени такива тежки репарации, които да превърнат трайно българите в най-бедният европейски народ.
Второ, благодарение на същите комунист-русофили и РАВНОПОСТАВЕНОТО сътрудничество със СССР и останалите държави от СИВ, България се превърна в една от най-развитите индустриални държави в света. Жизненият стандарт, бе на същото ниво както и на останалите страни в СИВ. Българите не се затрудняваха да си плащат сметките за ток и парно, нито пък имаха проблеми с намирането на работа, с образование, здравеопазване и личната сигурност на здравето и имуществото си. Това са все неща от които сме лишени в новия си "общ европейски дом". Да не говорим, че България след така наречените "демократични" промени загуби 1/3 от населението си и е изправена пред непосредствен риск от заличаване!
Трето, дори бай Тошо наистина да е искал да направи България 16та република на СССР, това не е осъществено. Днес какви "фили" да наречем управляващите дето ни направиха последна дупка на европейския кавал? Някой да ни е питал дали искаме да се лишим от суверенитета си ставайки член на ЕС?
Четвърто, когато чета 1/ Глупостта 2/ Наглостта 3/ Продажността на подобни разсъждения, не съм оптимист за бъдещето на Родината си!
цитирай
13. alchemist - @batogo
01.06.2013 11:06
Нямам намерение да слагам целокупният български народ под една черта, като Вас. Вие говорите много общо за народа, а не трябва. Това че е манипулиран и лъган най-безсрамно от престъпници, не мисля, че означава че масата като цяло е глупава, напротив - обявила е пасивна съпротива и действа много успешно.
цитирай
14. tomich - Здрасти, Мерлин,
01.06.2013 13:42
Е, запознахме се виртуално, нали :)
От беглия поглед, който хвърлих преди малко на твоя блок разбрах, че си историк или нещо подобно, ако не бъркам. Затова много се озадачих, прочитайки твоя рекоментар. Ти или не си ме разбрал, или не си искал да ме разбереш. Пояснявам: Обожаването на М.Джексън или Л.Брена, разбира се не означава,че си политически продажник и предател, както и това, че тия поппевци, не представляват цялостната култура на своите народи. Но любопитното тука е това, че именно русофилската ком.върхушка у нас през 60-те години гонеше и преследваше феновете на Битълсите и въдвори ЗАБРАНА на тяхната музика. По същото време обаче безпрепятствено ни заливаше необуздан порой от руски песни и частушки, съветски -пардон - руски филми. Да ти отнемат свободата да избираш това, което ти харесва, публично да ти подстригват дългата коса "ала битълс", да те арестуват и да ти четат "конско" заради това че носиш ризата си свободно над паналона, ето това по същество е русофилско политическо продажничество.Защото Москва така иска. Аз не смятам, че русофилството като свободен избор и възприятие на системни възгледи за култура, изкуство, нрави, обичаи в добрия, демократичен толерантен смисъл на думата е предателство или продажничество. Но когато му беше нахлузена от БКП ретроградна политическа идеологическа риза, то стана опасно комунистическо пропагандно оръжие и затова придоби подчертан негативен смисъл. Така че Мерлин не ме замервай със смешни и глупави примери, заемащи повече от две трети на репликата ти, които имат само ефекта на бумеранг, и не изопачавай смисъла на моя коментар!
Нямам намерение да споря с бетонирани комунисти и да им втълпявам (тъй като виждат хоризонта като с конски капаци), че вече не живеем в епохата на тоталитаризма и съветския комунизъм, и че въпреки всички недостатъци на младата демокрация, тя е предпочитана от мнозинството хора.
цитирай
15. tomich - (продължение)
01.06.2013 13:45
Наистина съм скептик за бъдещето на моята България, но не заради твоите лични ретроградни разсъждения, а поради колапса на духовността, упадъка на просветеността и образованието, ниското ниво на политическа и обща култура на населението, двуличието и уникалния популизъм на партията на социалистите(комунистите).Ето тези неща ме тревожат и безпокоят, Мерлин, а ти си просто една заблудена песъчинка, подхвърляна хаотично от вятъра на промените...
Извинявай, ако някъде съм показал по-остър език! Иначе нищо лично към теб, просто съм адекватен...
Бъди здрав и реалист, не бъди утопист! :)
цитирай
16. merlin68 - tomich,
01.06.2013 17:54
аз съм магистър по икономика, историята ми е хоби.
По същество не казваш нищо, само лозунги - свобода, демокрация. Странно защо мен наричаш комунист, та комунистите бяха царе на кухите лозунги, също като теб в коментара ти:) Дай някой факт, какво добро направи "крехката ни демокрация"? Къде е свободата, дето едно време я било нямало - а знам къде е, на свобода и свободно практикуващи са всички крадци, наркотрафиканти, сводници, мошеници и ПРЕДАТЕЛИ НА ДЪРЖАВНОСТТА. Извинявай, но аз от такава свобода нямам нужда. Между впрочем докато бях ученик (завършил съм 86г.) обичах да слушам Бийтълс и особено Пинк Флойд, никога не съм имал проблеми за това. Също обичах много да разправям и слушам вицове, включително за Бай Тошо, Брежнев и прочие, проблеми никакви. Всъщност разправянето на такива вицове през 80-те беше национален спорт. Значи случвало се е да имам проблеми с милицията, даже са ме поушляпвали няколко пъти, но да ти кажа честно смятам това за правилно когато се отнася до ученик хукнал по кръчмите. Гледам, че си се затюхкал как днес нямало морал, ми защо няма бе друже?:) - щото всеки има право на безконтролен избор и съответно огромната част от хората избират да са свине. Държа да подчертая, че това няма нищо общо с манталитета на българина, просто е факт, че по-голямата част от човеците оставени без контрол се превръщат в противообществени същества, след това започват да крещят колко са нужни правила, ама някак си само за другите да се отнасят:)
цитирай
17. zarenkow - Съгласен съм с констатацията,
01.06.2013 19:04
но мисля , че доминантната , генерална причина е ... Един малък пост в моя блог съм постнал,"Паяжината" е причината , лишила нацията от реален елит. Поздрави.
цитирай
18. zarenkow - Merlin
01.06.2013 19:15
баща ми ми е разказвал за свой състудент, с много весел и шеговит характер, инелигентен и с чувсво за хумор. Разказал един виц, след което изчезнал физически, никой повече не чул за него нищо. Колкото до приемливите рестрикции на обществото към личността , това с лагерите, преследването на другомислие и т.н. не е рестрикция , а терор. Има голяма принципна разлика и не е само това, най същественото е че ликвидирането на естествения елит на нацията. Естествения елит се създава с години в почтенна конкуренция, равноправно състезание и безкомпромисен потбор, но това не се е случвало от мнооого десетилетия. Нямам нищо против децата, на който и да е, но днес "елита" е плод на шуробаджанащина, заслуги от горски бандитизъм, доносничество и системен компромис с основни човешки ценности, подменил е изцяло естествения елит, обезглавил е нацията. Днес с учудване наблюдаваме случващото се , резултат на дългогодишен антиподбор.
цитирай
19. merlin68 - zarenkow,
01.06.2013 19:50
аз подобни разкази съм слушал много, особено популярни бяха в началото на 90те, даже и аз съм разправял подобни измишльотини:) Синът на една приятелка на баба ми го вкарали в Белене само защото носил тесни панталони и там го убили естествено. Тоя разказ с леки изменения (приятел на баба, на лелю, на...) шестваше из цяла България през 90 година:)))
Това, че комунистическия режим е извършвал престъпления, включително и убийства, вероятно е факт. След кой преврат или революция, къде по света и в кое време, това не е било вършено? Знаеш ли, че покрай френската буржоазна революция са избити 15% от населението на Франция? Знаеш ли, че тогава е създадена гилотината, поради простата причина, че не е можело да се намерят толкова много палачи та да смогнат да режат глави. Интересно, че в историята тази революция не е заклеймена:) А дали ти е известно, че десетки хиляди са избити от онази паплач, която ти наричаш елит само за двадесетина години преди 9 септември 44г.?
Все още не мога да прочета от всички вас поне за едно нещо което се е подобрило след свалянето на онзи мракобесен комунистически режим:)
Ще ви кажа някои подобрения от тогава, та да знаете.
Един процент от българите станаха ужасно богати в следствие заграбването на произведеното с труда на поколения българи, със заграбването на земята и от комисионните в долари и евро взети за разоряване на държавата. Тия хора лансираха няколко лозунга, дето заблуденяци като вас повтарят вече близо 25 години като мантра - "върнахме си свободата", "да си богат не е срамно, а е похвално, защото като има богати, то и държавата е богата":) И ако това все още не личи, то виновни са комунистите:)))
1/ Глупостта на масите.
цитирай
20. zarenkow - merlin
01.06.2013 20:45
трудно е да се общува с хора, чиято логика е - комунистите убиваха, защото във Френската революция е имало зверства. В България не е имало революция, и тази логика всеки криминален престъпник може да използва. Даже ме е гнус да тазговарям. Колкото до "вица" , който ми е разправял баща ми, ще ти кажа , че е човек учавствал в цялата война на Русия с Германия, грамотен инженер и за мое съжаление се е опитвал да защити по негови думи " този жесток режим" но за разлика от теб , логиката и фактите са били водещи и не ги е подменял за да оправдае произхода си и пристрастията си. Както и да е това е света.
цитирай
21. zarenkow - Мерлин
01.06.2013 20:48
за "глупостта на масите" за която говориш , предварително съм ти написал от къде е. Но може да си писател, а не читател , както казват.
цитирай
22. merlin68 - zarenkow,
01.06.2013 21:02
не е забавно дори за кратко да се общува с хора които нямат нито логика, нито аргументи, а се опитват да изкривят чуждите думи:)
И още нещо, ако баща ти е участвал във цялата ВСВ, то ти ще да си някъде към 70 годишен, което ми се вижда твърде съмнително, да ме извиняваш:)
Защото ако беше ва 70 години, нямаше да е нужно баща ти да ти обяснява как негов състудент го убили за един виц, всъщност по това време ти щеше да си студент:))) Та освен логика ти липсва и елементарна мисъл, та поне да не те хващат в лъжа на второто изречение:)))
цитирай
23. batogo - !!!:))) Към alchemist:
01.06.2013 21:05
Народа е обявил пасивна съпротива и действа успешно засега срещу собствените си интереси.

Към Мерлин 68:
Ние тук обменяме мнения, като всеки уважава мнението на другите. С обиди в спора си служат само хора, които си мислят, че знаят или могат повече от другите и мнението им е меродавно, а такива хора по принцип не заслужават внимание... Затова нека се придържаме към добрия тон и взаимното уважение...
цитирай
24. merlin68 - Народа е обявил пасивна съпротива и ...
01.06.2013 21:20
batogo написа:
Народа е обявил пасивна съпротива и действа успешно засега срещу собствените си интереси.

Към Мерлин 68:
Ние тук обменяме мнения, като всеки уважава мнението на другите. С обиди в спора си служат само хора, които си мислят, че знаят или могат повече от другите и мнението им е меродавно, а такива хора по принцип не заслужават внимание... Затова нека се придържаме към добрия тон и взаимното уважение...


Приятелю, ти с този си постинг (не за пръв път впрочем) обиждаш, първо целия български народ "глупостта на масите"
второ, обиждаш русофилите, нещо повече обвиняваш ги, конкретно не разбрах в какво
третото, че обиждаш комунистите няма да го броим, защото то умряло куче е трудно да се обиди:)))

Та за човек обиждащ толкова много хора на веднъж, ти си потресаващо чувствителен спрямо обиди отправени към теб. Аз всъщност не се и сещам да съм те обидил с нещо:)
цитирай
25. zarenkow - Мерлин, молбата ми е да посочиш нелогичните ми разсъждения ,
01.06.2013 21:24
възможно е да греша, няма безгрешни хора, както и какви аргументи очакваш. Нищо не изкривявам, опитваш се да омаловажиш престъпленията на червените, посочвайки насилие във Франция. Разбира се причина има и поне на мен е ясна, както и начина на мислене ми е познат :))) .Между другото силно се съмнявам , че можеш да дадеш дефиниция на логика и връзката и с мисленето, дори с копи пейст. Не те обиждам, това е мое съмнение и ако те амбицира и си в състояние можеш да го разсееш, за което ще съм благодарен.
цитирай
26. merlin68 - zarenkow, сега ще ти обясня що е логика:)
01.06.2013 21:35
zarenkow написа:
баща ми ми е разказвал за свой състудент, с много весел и шеговит характер, инелигентен и с чувсво за хумор. Разказал един виц, след което изчезнал физически, никой повече не чул за него нищо.

[quote=zarenkow] Колкото до "вица" , който ми е разправял баща ми, ще ти кажа , че е човек учавствал в цялата война на Русия с Германия, грамотен инженер и за мое съжаление се е опитвал да защити по негови думи " този жесток режим" но за разлика от теб , логиката и фактите са били водещи и не ги е подменял за да оправдае произхода си и пристрастията си. Както и да е това е света.



Логика е тази способност на мисълта, която ни позволява като прочетем тези ти два коментара, веднага да стигнем до извода, че лъжеш.

Ако баща ти е участвал във цялата ВСВ, то ти ще да си някъде към 70 годишен, което ми се вижда твърде съмнително, да ме извиняваш:)
Защото ако беше на 70 години, нямаше да е нужно баща ти да ти обяснява как негов състудент го убили за един виц, всъщност по това време ти щеше да си студент:))) Та освен логика ти липсва и елементарна мисъл, та поне да не те хващат в лъжа на второто изречение:)))
цитирай
27. zarenkow - Merlin разбирам,
01.06.2013 22:04
логиката ти ми е позната. Понеже във Френската революция са лъгали , естествено и аз лъжа. Само че те попитах , какво е логика , а не какво не е.
цитирай
28. zarenkow - Ами за твоя логична изненада съм на 66
01.06.2013 22:07
и пак си неподготвен, сега може да събираш и изваждаш малко, разбира се ако не те затруднява много. То и счетоводителите бъркат де, магистър икономистите де така наречени. Все пак Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители, а професионалистите са построили “Титаник”.
цитирай
29. merlin68 - и пак си неподготвен, сега може да ...
01.06.2013 22:32
zarenkow написа:
и пак си неподготвен, сега може да събираш и изваждаш малко, разбира се ако не те затруднява много.


Ами в България подобни вицове се разправят от 60 те, аз поне по стари не знам. Та ако бащи ти е бил студент в СССР по-може да се съглася с теб, там вицовете са по-стари доста от нашите.

Учител пита класа: Кои са вашите родители? Един ученик отговаря: майка ми е СССР, баща ми е Сталин." Много добре, а какъв искаш да станеш, продължава учителят. "Сираче", отговаря детето.:)))))
цитирай
30. merlin68 - трудно е да се общува с хора, чиято ...
01.06.2013 22:45
[quote=zarenkow]трудно е да се общува с хора, чиято логика е - комунистите убиваха, защото във Френската революция е имало зверства.

Не е това логиката, логиката е, че всяка кардинално различна от предходната власт идва с насилие, независимо дали е буржоазна, комунистическа или някаква друга.
Дали в България е имало социалистическа революция, или социалистически преврат, няма в случая никакво значение, имаме кардинална смяна на политическата система. При това старите управляващи са изцапани с кръвта на много комунисти, антифашисти, интелектуалци, дори деца - десетки хиляди са тези жертви! Как точно си представяш да ги потупат по гърба и да им кажат - благодарим ви за водачеството, от тук поемаме ние? Разбира се освен наистина виновните за пролятата кръв от фашистките режими, са пострадали и доста невинни хора, станали жертви на личен реваншизъм, но това също съпътства цялата световна история.
Ти по-добре си задай въпроса защо след 10 ноември 89г. нямаше осъдени представители на тоталитарния режим, след като се говореше за хиляди избити по лагерите през 60те години? През 89 година повечето участници в събитията все още бяха живи, защо не ги съдиха демократите когато дойдоха на власт?
Вместо да осъдят виновните лица, те осъдиха комунизма:) Само че комунизма никого не е убивал, убивали са хора, само дето никой нямаше интерес да ги съди, интереса беше да се убие идеята за равноправие, наречена комунизъм.
цитирай
31. zarenkow - Увлече се в упражненията.
01.06.2013 23:21
"изцапани с кръвта на много комунисти, антифашисти, интелектуалци, дори деца" , как искаш да се отнася една редовна власт с хора "обявили въоръжена борба" , днес наречени терорист. За каква невинна кръв говориш, на невинните терористи ли ? В коя нормална държава има търпимост към тероризма или трябва да заявят- Добре дошли терористи , ще ви дарим и с оръжие, за да ни застреляте по добре. За какъв фашистки режим говориш , знаеш ли наистина какво е фашизъм. В България винаги по това време е имало многопартийна система и избори. По разпознаваемите белези на фашизма, разпознаваме и комунизма. Като си орговарям на зададения си въпрос, "защо след 10 ноември 89г. нямаше осъдени представители на тоталитарния режим" си казвам, че няма как, някой да съди себе си, а потърпевшите, тези за които говориш, нито са били на власт нито са "комунисти" та да търсят непременно възмездие, което е грешка според мен. " Не е това логиката, логиката е, че всяка кардинално различна от предходната власт идва с насилие, независимо дали е буржоазна, комунистическа или някаква друга." тук пак си неподготвен и пак за логика говориш. Не е важно толкова как идва на власт някой, а кой идва на власт. " Понеже говориш за Френската революция , да има жертви но и положителен резултат, а при нас жертви с орицателен резултат. Дали в България е имало социалистическа революция, или социалистически преврат, няма в случая никакво значение" , напротив има огромно значение , защото показва същноста на идващия на власт. За да разбираш всичко, за което говориш , трябва да знаеш какво е общество, кое е основното за да функционира и т.н. Гадостта на "народния съд не е толкова в бройките убити" , а в обезглавяването на нацията и подмяната с чучело. Не учи история, учи настояще. В моя блог ще намериш почти всички отговори на важните за живота въпроси, ако нещо не е в ред коментирай. Приключвам , неделното училище за днес приключи. Всичко хубаво.
цитирай
32. merlin68 - zarenkow,
01.06.2013 23:30
нямаш си и бегла представа колко далеч си от действителността и от правилното разбиране на миналото. Не знам как точно можеш да разбираш настоящето, ако нямаш никаква представа от историята, в твоя случай дори от най-близката история:)
цитирай
33. batogo - !!!:))) Към Мерлин 68...
02.06.2013 07:39
Масата не е равнозначна на народа, приятелю. Масата е неосъзнатата, аморфна част от народа, която с глупостта си пречи за неговото издигане и развитие. :)

По отношение на русофилите/които поставят руските интереси над българските интереси и руската душа над българската/ и на комунистите/за които тяхното си е тяхно, а чуждото - общо/ просто констатирам какви ги вършат, а те с действията си сами са се обидили пред народа и пред историята и продължават да го правят... Което не е мой проблем. :)

Мен с нищо не си ме обидил, но чета коментарите ти към несъгласните с теб, в които използваш обидни квалификации, а това не е добър признак. :)))
цитирай
34. zarenkow - "нямаш си и бегла представа ...
02.06.2013 15:50
"нямаш си и бегла представа колко далеч си от действителността и от правилното разбиране на миналото." От време оно предпочитам логичното и достоверно разбиране и избягвам "правилното", имал съм невероятна възможност за много , ама много печеливш "правилен избор", но не съм гьотверен, не мога да си плюя на сурата. Написха нещо с което не съм съгласен, посочи кое не е вярно. За "вица" се разбра , че "лъжа". Нека и сега се разбере, но трябва да предложиш убедителни аргументи, а не квалификации. Квалификациите ги може всеки , особено когато не е в състояние да направи друго. Понеже стана дума за минало и настояще, естествено става дума за време, а дали знаеш , какво е ? както логика ? Би трябвало, счетоводителите са доста информирани, особено с афинитет в историята. Абе видяла жабата , че коват вола и тя си вдигнала краката.
цитирай
35. kordon - от kordon до batogo
04.06.2013 12:39
Поздравления за много точното попадение, констатиращо главните причини за невъзможността за благоприятно развитие на България! За всеки непредубеден и грамотен в историята и политиката наблюдател е видно, че комунисти и русофили се опитват да насочат вниманието и да припишат вината за сегашното ни незавидно положение на всякакви други фактори, за да отклонят фокуса от себе си. И за съжаление успяват до голяма степен в това си зловредно начинание, именно заради политическата незрялост и историческа наивност и невежество на немалка част от българското население. Затова всеки, който изважда наяве подмолната дейност на русофилите и комунистите, заслужава адмирации!
Поздрави!
цитирай
36. mikino - Лелеле. . . Колко си прав, то просто ...
04.06.2013 12:51
Лелеле... Колко си прав, то просто не е нужен дори коментар...
цитирай
37. zarenkow - Уважаеми Kordon
04.06.2013 12:53
да си фил е превилегия и качество, което не всеки има интелекта да си позволи. Фоб-а е диагноза за психична обремененост, като това го твърдя съвсем сериозно. Силно се надявам да е станало недоразумение и под русофил да имате предвид родоотстъпник , а не категорията русофил. Поздрави.
цитирай
38. kordon - от kordon до zarenkow
04.06.2013 15:10
Казах това, което казах, и стоя зад думите си!
Roma locuta est, causa finita est.
цитирай
39. zarenkow - Kordon - Latinitas mea haud elegans est.
04.06.2013 15:36
Amici vitia si feras, facis tua.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1772874
Постинги: 652
Коментари: 4522
Гласове: 41522
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031