Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2013 19:53 - Най-много вреди на обществото ни неумението да се различават и разграничават нещата.
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 2053 Коментари: 7 Гласове:
6

Последна промяна: 30.04.2013 07:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Манипулацията на обществото се конструира така, че да се размият и замаскират различията МЕЖДУ ИСТИНА И ПОЛУИСТИНА, МЕЖДУ ДОСТОЙНИ И НЕДОСТОЙНИ, МЕЖДУ ЧЕСТНИ И МОШЕНИЦИ, МЕЖДУ ДЕЙСТВАЩИ И ДЪРДОРЕЩИ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ, С ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ -  ДА СЕ ЗАТРУДНИ РЕАЛНАТА ПРЕЦЕНКА НА ХОРАТА ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ.
          Прави ми впечатление, че този номер винаги минава успешно. Доказателство са постоянно раздухваните напоследък скандали, които отклоняват вниманието от основната значимост на тези избори и които не се случват за пръв път, а винаги, когато трябва да се отстранят неудобните за спекулациите и политическите игри.
          Някой от вас може ли да даде смислен отговор на въпросите:
          ЗАЩО ДА НЕ БЪДЕ ПОДСЛУШВАН КОРУМПИРАН ВИСШ ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ, ГОТОВ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ ДА ПРОДАДЕ НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС СРЕЩУ ШЕСТ- СЕДЕМ ЦИФРЕНА КОМИСИОННА?!
          ЗАЩО ДА НЕ БЪДЕ ПОДСЛУШВАН БИЗНЕСМЕН, КОЙТО ИЗТОЧВА ПЕРИОДИЧНО ДЪРЖАВАТА ЧРЕЗ ПРОДАЖНИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ И ТАКА БЪРКА В ДЖОБА НА ВСИЧКИ НАС, НЕЙНИТЕ ГРАЖДАНИ?!
          ЗАЩО СЕ НАСАЖДА СИМПАТИЯ СПРЯМО БИВШИТЕ ЧЕНГЕТА, БИВШИТЕ РАЗУЗНАВАЧИ, БИВШИТЕ БАРЕТИ И БИВШИТЕ СЕКРЕТНИ СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО СЕ ОРГАНИЗИРАХА И СЪЗДАДОХА СЪВРЕМЕННАТА БЪЛГАРСКА МАФИЯ ПОРАДИ МЕЖДУНАРОДНИТЕ СИ ВРЪЗКИ И ПОЗНАВАНЕ НА ИНФОРМАЦИОННИТЕ И КОНТРАБАДНИ КАНАЛИ, ПОРАДИ ВРЪЗКИТЕ СИ С НАСТОЯЩИ ВИСОКОПОСТАВЕНИ СЛУЖИТЕЛИ И ДОСТЪПА ДО СЕКРЕТНА ИНФОРМАЦИЯ, ВМЕСТО ТАКАВА СИМПАТИЯ ДА СЕ СЪЗДАВА КЪМ НАСТОЯЩИТЕ ТАКИВА, КОИТО СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА КАТО ОСУЕТЯВАТ, ДОКОЛКОТО МОГАТ КОМБИНИТЕ И МЕРАЦИТЕ НА БИВШИТЕ?!
           ЗАЩО, СПОРЕД ВАС, НА ОБИКНОВЕННИЯ, ПОЧТЕН БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН, КОЙТО СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ, НЕ ОТКЛОНЯВА ДДС, НЕ ОРГАНИЗИРА ЧЕРНА БОРСА, ЧЕРНО ТОТО, НЕ ИЗНУДВА, НЕ ОТВЛИЧА, НЕ РЕКЕТИРА, НЕ ТЪРГУВА С НАРКОТИЦИ И СПАЗВА ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА, ПОСТОЯННО СЕ ВТЪЛПЯВА СТРАХ ОТ ПОДСЛУШВАНЕ И СЛЕДЕНЕ, СЛЕД КАТО ТОЙ НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ИНТЕРЕС НИТО ЗА ПОЛИЦИЯТА, НИТО ЗА ПРОКУРАТУРАТА, НИТО ЗА СЪДА?!
            И, В КРАЙНА СМЕТКА КОЙ, АКО НЕ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ В СИМБИОЗА С НЯКОИ КОРУМПИРАНИ  ВИСОКОПОСТАВЕНИ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ И СТОЯЩИТЕ ЗАД ТЯХ ПАРТИЙНИ ЦЕНТРАЛИ ИМА ИНТЕРЕС ДА ПРАВИ ПОДОБНИ ВНУШЕНИЯ, ДА РАЗДУХВА СКАНДАЛИ И ТАКА ДА ОТКЛОНЯВА ВНИМАНИЕТО ОТ ИСТИНСКИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ОБЩЕСТВОТО - КОРУПЦИЯТА, БЕЗДЕЙСТВИЕТО, ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ, КАРТЕЛНИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ, ЗАДУШАВАНЕТО НА ИНИЦИАТИВНОСТТА НА ДРЕБНИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС, НЕГРАМОТНОСТТА И БЕЗПЕРСПЕКТИВНОСТТА ЗА МОЖЕЩИТЕ И ЗНАЕЩИТЕ...?!
             КОЙ ИМА ИНТЕРЕС И КАКЪВ ОТ СЛУЧВАЩОТО СЕ ТОЧНО СЕГА?! ЗАЩОТО ЗАД ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ СТОИ НЯКАКЪВ ИНТЕРЕС... И НАШАТА ЗАДАЧА Е ДА ГО ОТКРИЕМ, ЗА ДА ВИДИМ ДОКОЛКО СЪВПАДА С ИНТЕРЕСИТЕ НА НАЦИЯТА.
       
           P.S. Понеже прочетох, че австрийска фирма щяла да прави паралелно преброяване на гласовете, ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ Е ФИРМАТА, КАКВА Е ВРЪЗКАТА НА ФИРМАТА С БИВШИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ И КОЕ ГАРАНТИРА, ЧЕ НЕ Е ПОДКУПЕНА, ЗА ДА ИЗЛЪЖЕ, АКО ИЗБОРНИТЕ РЕЗУЛТАТИ НЕ УСТРОЙВАТ ОНЕЗИ, КОИТО СА Я НАЕЛИ?!
           




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. merlin68 - Ами аз мога да ти отговоря,
29.04.2013 20:12
не знам дали отговора ще ти хареса:)
Няма лошо да се подслушват корумпирани висши чиновници и бизнесмени занимаващи се с измами, наркоразпространители и прочие престъпници - нищо лошо няма, но само при едно условие, ако това се прави законно по надлежния ред и резултатите се използват само в съда!
Защото всичките тези категории хора се подслушват и то не от сега, резултати обаче в полза на обществото няма. Резултати няма, защото събраната информация не се използва за да бъдат съдени, а за да бъдат рекетирани!
Това е българската действителност, подслушва се масово, информацията се пази и при появата на удобен случай се използва незаконно за рекет.
И докато на това не се сложи край тази държава ще продължи да бъде ограбвана от същите тези подслушвани престъпници и техните подслушвачи!
Затова сканадалите не са нещо маловажно изместващо други по-важни теми от дневния ред, тези скандали показват колко из дъно е гнила цялата ни държавна структура.
цитирай
2. batogo - !!!:)))
29.04.2013 23:02
Винаги уважавам мнението на хората с мнение.:) С повечето неща съм съгласен, но според мен от скандалите печелят единствено медиите и престъпниците, които вече са издигнати от същите медии в култ, а органите на реда и закона са оплювани и дискредитирани. Щом Трактора се кандидатира за президент, а вътрешния министър заради престъпниците е подложен на оплюване и подигравки, нещата са ясни, ясно е кой плаща за тази мръсна кампания и защо... А що се отнася до рекетирането на престъпниците, в това няма нищо лошо, стига парите да се връщат в хазната. Щом рекетираш, трябва да знаеш, че ще те рекетират. Каквото правиш, това получаваш, за да осъзнаеш какво си направил... Чистите хора не могат да бъдат компрометирани и изнудвани, а нечистите нямат място в политиката. Така мисля аз. :))))))))))))
цитирай
3. merlin68 - Много грешиш приятелю. Рекетир...
30.04.2013 18:56
Много грешиш приятелю. Рекетирането е лошо нещо дори когато рекетираните са престъпници. Бюджета не се пълни от рекет, а от данъци. Работата на МВР не е да използва набраната чрез СРСта информация за да рекетира, а за да се ползва в съда. Само съда може да върне откраднатото и да накаже крадците, това не е рекет а правосъдие. И тук е заровено кучето, МВР, прокуратура, следствие, съд не работят с цел налагане на правосъдие, а като рекетьори и това все по-ясно се вижда от хода на скандала.
Аз не смятам, че тази убиваща държавността практика е дело на ГЕРБ или Цветанов, не тя се шири вече близо четвърт век. ГЕРБ и Цветанов обаче не направиха нищо за прекратяване на този правосъден рекет, напротив опитаха се да подчинят цялата корупционна система за собствени цели.
цитирай
4. batogo - !!!:)))
30.04.2013 21:41
За съжаление в живота има и доста лоши неща, които се случват въпреки нежеланието ни. Но заради тях не можем да отречем живота или да го намразим.
Много от данъците са чист рекет, но държавен и по тази причина считан за законен.
Работата на МВР е да работи с информация и чрез нея да разкрива престъпления и престъпни мрежи и да набира годни доказателства. Но много бивши агенти на комунистическата ДС са инплантирани от БСП във всички звена на правоохранителните и правораздаващите органи и спъват правосъдието спрямо престъпниците от висшите ешалони на властта и подземния свят. Те имат достъп до възлова информация, която манипулират и използват неправомерно, като я предоставят на престъпни организации, изопачават я в удобен за поръчителите вид или пък я използват за рекет, изнудване и компрометиране. Но това не прави държавните органи като цяло нефункционални. В повечето случаи те се стремят да си вършат работата и е много недостойно да бъдат постоянно оплювани и обезценявани от корумпираните медии, защото тяхната добра работа зависи доста от съдействието на цялото общество. Поздрав! :)))
цитирай
5. merlin68 - Продължаваш да грешиш:)
30.04.2013 22:25
Това за внедрените кадри на ДС става толкова плоско клише, че е обида за аудиторията! Те кадрите на ДС ходят вече с памперси, но това не пречи на некадърните, корумпирани и безочливи днешни политици да продължават да се оправдават с тях. Що за кадри са тия от ДС, пенсионери с които вече четвърт век цялата ни демократична държавност не може да се справи - егати държавата, егати демокрацията, шепа пенсионери я провалят:))) И егати интелигентния българин, дето вярва на подобни оправдания. Както върви, още сто години ДС и комунистите ще са виновни за цялата негодност, продажност, престъпност и наглост на сегашните политици. Има един проблем обаче, няма вече комунисти, няма и ДС!
Сега е ерата на мутрите политици, затова и полиция, прокуратура и т.н. се използват като инструмент за рекет.
Като ми обясняваш как държавните органи си вършат работата, защо не ми покажеш резултатите? Аз не съм малоумен та да ми се обяснява, много добре и сам виждам какво става - нито една държавна институция не работи както е редно. Всичките са превърнати в хранилки на Калинки, Кристинки и тем подобни. Затова и данъците както сам казваш са рекет, защото гражданите не получават нищо от това което държавата трябва да им предостави срещу данъците които събира.
цитирай
6. batogo - !!!:)))
01.05.2013 07:36
Знаеш за процеса на гангрената, нали? Ако не се ампутира навреме, води до смърт на организма. Докато тази гангрена, състояща се от бившите комунистически служби и техните възпитаници и протежета не се отстрани от властта със закон и не и се отнеме достъпа до информация, България няма да оздравее! Ето ти малко кадри на бившия режим, които активно участват и не са на памперси: Бриго Аспарухов, Георги Първанов, Румен Петков, Алексей Петров, Гриша Ганчев, олигарсите, поколението на бившия партиен елит.., обучаваните в милиционерските школи в Симеоново, бившите разузнавачи, работили за режима и за Съветския съюз на младини, а сега в зряла възраст продължаващи да работят срещу демократична България, целия елит на БСП и ДПС... Всичките тези знаят как да манипулират както информацията, така и хората - да вербуват и школуват себеподобни. Нали точно тези създадоха мафията, мутрите, кредитните милионери и цялата пасмина, която работи за партийните интереси и против интересите на България и нейните граждани.:))))))))))) Аз обичам да греша, защото това е школата на живота и така се стига до истината:)))
цитирай
7. born - Аз бих задал един въпрос, който не се ...
03.05.2013 15:30
Аз бих задал един въпрос, който не се коментира нито в медиите, нито в мрежите. Подава се информация, че за подслушване са похарчени над 100 млн. лв. Това се отчита като разход на МВР. Но какви са перата на този разход : заплати, гориво, техника, премиални ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1776027
Постинги: 652
Коментари: 4524
Гласове: 41526
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031