Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2012 22:12 - ***
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 926 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 16.10.2012 22:13


                                                                                 ХХХ


  Илюзията на очакването нещо да дойде отвън, някой нещо да ни даде, някой да се погрижи за нас...
  Илюзията, че нищо не зависи от нас, от волята и от вярата ни в собствените сили, че трябва да чакаме някой да ни поведе, да ни убеди, та ако се обърка нещо, да си имаме оправдание...
  Илюзията, че ни се полага да получим повече, отколкото сме дали...
  Илюзията, че можем да бъдем причина за нещо, а след това да избегнем последствията от него...
  Тези опасни илюзии владееха живота на човечеството в по голямата му част. Но за радост Божият план не съвпадаше с нашия и винаги имаше един значителен процент хора, пък макар не винаги добронамерени, които постоянно провокираха у другите бунта на свободния дух срещу статуквото, на волята срещу леността, на красивото срещу грозното, на истинското срещу измамното... И така въпреки всичко Животът успяваше да запази своята постоянна динамика, привлекателност и уникалност.
  В деня на националната независимост в клуб „ Гражданска лига „ се бяха събрали неговите създатели, живото доказателство, че няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от тялото в името на истината и свободата. Слава Богу, въпреки трудностите и премеждията дотук, всички бяха живи и здрави. Освен празника на независимостта, те се бяха събрали да отпразнуват и своя успех да извадят на светло един отвратителен заговор срещу нацията, продължаващ повече от двайсет и пет години. Заговор, прогонил от страната голяма част от нейния творчески потенциал и обрекъл на алкохолно и бездуховно вегетиране останалите, приклещени в един безконечен преход от никъде за никъде, преход на изкуствени кризи, грабежи, изнудване и измами, покровителствани от държавата...
- Благодаря ви, приятели! - започна капитан Валентин Генов своя тост - Успехът на това начинание, което е смисълът на моя живот, нямаше как да стане реалност без вашата воля, мъдрост и всеотдаен професионализъм. Вие сте поредното доказателство, че с честни приятели човек може да постигне и най – невероятните цели. Обичам ви! Нека Бог благослови общия ни път за една нова България!
  Всички се бяха изправили на крака и отпиха по глътка вино. Когато сядаше, в очите на капитана проблеснаха сълзи на щастие.
  Ангелина, която седеше от лявата му страна, прошепна:
- Благодаря ти, че разубеди Пламен да се нагърбва с излишен риск.
- Не съм го разубеждавал, Ли. - отвърна Вальо - Просто му изложих по - добра идея и той прие. А ние още от деца уважаваме идеите си.
- Забравяте, че съм даскал с тренирано ухо, - подхвърли с усмивка Пламен - Трудно ми убягва разговор, особено когато касае мен.
  Тримата се разсмяха. Професор Славов и семейство Стоеви бяха потънали в сериозен разговор, а най младите членове на екипа си разказваха някакви шашави историйки и се заливаха от смях...






                                                                               ЕПИЛОГ



  Копия от записите на целия последен маскарад на властитутките бяха внесени в прокуратурата и агенцията за национална сигурност. Оригиналът се пазеше някъде в натовските секретни служби...
  Дали щеше да има правни последствия или всичко щеше да потъне в архивите, времето щеше да покаже, защото в правораздаването всичко зависеше от почтенността и добрата воля на тази независима, но твърде често само привидно, власт... Все пак истината така или иначе беше извадена на видело и хвърляше достатъчно светлина върху целия социален и политически маскарад, като обясняваше недостойната цел на безконечния преход...
  Обществото най – сетне беше получило своя златен шанс да прецени дали го устройва нещата да продължават както досега, или е дошло време да изиска полагащите му се и по право и по конституция дадености, гарантиращи живота, достойнството, личната свобода и създаването на условия за свободно развитие на личността и гражданското общество.
  Клубът „ Гражданска лига „ и неговият вестник „ Наблюдател „ бяха публикували целия разговор на кукловодите. А коментарът на екипа беше такъв, че можеше да стресне дори човек в будна кома. Наложи се броят да бъде преиздаден в огромен тираж поради големия интерес. Те подготвяха и документален филм с действителни кадри, на който се виждаше цялото триумфално и самодоволно пристигане във високопланинското луксозно имение, както и лицата на всички участници в близък план.
  Но това беше само началото. Екипа на вестника, членовете и постоянно растящия брой привърженици на клуба смятаха в бъдеще изцяло да се посветят с още повече енергия, вяра и постоянство на благородната кауза да разбулват неудобните истини и така да спомагат за развитието у нас на общество от осъзнати, самостоятелни, честни и отговорни граждани.
   След близо осемнадесет години на хаос, безумие и летаргия обществото най - сетне беше дало признаци на пробуждане за активен, съзнателен живот и дори проявяваше волята да се превърне в гарант за необратимостта на демократичните процеси.
  Донякъде това се дължеше на факта, че все повече хора, макар и трудно, осъзнаваха действието на Вселенския закон за причините и последствията и невъзможността да избегнат действията му, което ги караше съвсем съзнателно да търсят начини да бъдат добри причини, за да се радват на добри последици...


                                                                              КРАЙ

     Това  видях,  това  преживях  и  това  е  моята  гледна  точка  и  моята  истина  за  прехода.  Ако  съм  успял  да  ви  помогна  поне  малко  да  преосмислите  живота  си,  значи  съм  си  свършил  работата.  Успех!




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Поздрав!
17.10.2012 16:54
Финалът е оптимистичен... Дали ще се случи?...
Успех!
цитирай
2. batogo - Благодаря, поете!
18.10.2012 05:47
Финалът е оптимистичен, защото вярвам в будните българи, а дали ще се случи, зависи от всички нас. Твоята поезия помага много за това.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1773567
Постинги: 652
Коментари: 4522
Гласове: 41523
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031