Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2011 14:53 - Парадоксите... €
Автор: batogo Категория: Хоби   
Прочетен: 678 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 03.04 16:31


     Светът  е  пълен  с  парадокси,  но  у  нас  те  са  стожерите  на  действителността  и  са  умопомрачаващи,  а  ние  ги  приемаме  безропотно?!?!  Ето  някои: 
      Заловени  с  килограми  дрога  казват,  че  им  е  за  лично  ползване  и  съдът  ги  оправдава. 
      Правата  на  гражданите  са  нищожни  в  сравнение  на  тези  на  престъпниците. 
      На  гражданите  се  гледа  като  на потенциални  престъпници,  а  на  престъпниците,  като  на  потенциални  граждани,  при  това  удобни...
      На  учителите  се  гледа  като  на  хора  втора  ръка,  а  на  мошениците,  като  на  богопомазани...
      Простака  смятат  за  оправен  и  перспективен,  а  мъдрия  и  толерантния  -  за  будала.
      Тия  които  са  назначени  да  препятстват  корупцията,  са  нейния  основен  източник.
      Тези,  които  пишат  законите,  са  техните  най-сериозни  нарушители.
      Закона  е  така  написан,  че  влечугите  и  хищниците  да  се  провират,  а  останалите  да  стават  техни  жертви.
      Наглостта  минава  за  качество  и  е  на  мода,  за  сметка  на  честта  и  почтеността.
      И  после  се  чудим,  защо  животът  ни  не  върви  и  все  сме  на  един  хал,  който  и  да  изберем  да  ни  управлява.  Ами  такива  харесваме,  такива  ни  управляват.  Независимо  от  партиите,  типажите  са  едни  и  същи.  От  къде  да  дойде  промяната?!




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. lisa19 - @
20.08.2011 16:28
Всичко е много точно, но ето това: "Простака смятат за оправен и перспективен, а толерантния - за будала." е много нашумяло в днешно време. Една промяна винаги идва от хората, няма откъде другаде. Но... твърде вероятно е мисълта да дърпа назад или буксува на едно място. Тази мисъл е гнила и неперспективна. Дано се избавим от нея. Колкото по-бързо, толкова по-добре.
цитирай
2. linkuln - за Парите...
21.08.2011 10:16
Разгледах блогът ти и много ми хареса, поздравления че не пишеш врели-некипели, а неща за които хората трябва да се замислят по-често. Надявам се с коментара си да не се отклонявам много от темата на постинга :)
Да търгува с помоща на парите е общоприето правило на всеки добронамерен човек. Парите се крепят на аксиомата, че всеки човек е собственик на своя ум и на усилията, които полага. Докато хората живеят на земята заедно и се нуждаят от средство за размянапомежду си, единственият заместител, ако изоставят парите е дулото на пистолета. В едно морално общество законите се пишат за да ни предпазят от мародерите и престъпниците. Но когато едно общество създава престъпници по право и мародери по закон, тогава надпреварата става не за най-способния в производството, а за най-безкрупулния в жестокостта. Когато насилието е мерило, убийството печели срещу джепчийството. И тогава обществото изчезва сред всеобхватна разруха и кръвопролития... Дали този ден е близо - наблюдавайте парите, те са барометър за достойнствата на обществото. Когато видите че за да произвеждате, ви е нужно разрешението на някой, който не произвежда нищо; когато видите че парите се стичат при онези, които търгуват не със стоки, а с влияние; когато видите, че някои хора стават по-богати чрез подкупи и облагодетелстване, отколкото чрез работа, и законите не закрилят вас от тях, но закрилят тях от вас; когато видите корупцията да се възнаграждава, а честността да се превръща в саможертва - тогава трабва да знаете, че обществото е обречено...
цитирай
3. batogo - Перфектна, дълбока и мъдра прец...
15.09.2011 14:09
Перфектна, дълбока и мъдра преценка за ценността на парите и състоянието на обществото. Поздравления! Винаги ме радват будните българи и мъдрите мнения, Линкълн!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: batogo
Категория: Хоби
Прочетен: 1804681
Постинги: 661
Коментари: 4541
Гласове: 41837
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930