Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: palomnik
Категория: Други
Прочетен: 602079
Постинги: 346
Коментари: 0
Гласове: 730
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. Ако се интересувате от християнство, тук е информацията
2. Изкуство, наука, творчество
3. Животът такъв, какъвто аз го виждам
4. Моите интереси в областта на науката
5. Еврейска песен - "Ерусалим от злато"
6. Еврейска песен
7. За вас, младежи - чудесен български християнски сайт със списание
8. Внимание - за всички християни - интересен български християнски сайт - четете тук
9. Християнство Топ 10
10. Протестантство - портал
11. Манастири - информация
12. Секти - за да сме осведомени
13. Християнство.нет
14. Християнски тулбар
15. Православен богословски форум Логос
16. Моят молитвен кръг
17. Моята страница за контакти, въпроси и отговори в Yahoo
18. Ето християнска танцова трупа Инфюжън
19. Моята любима българска християнска певица от църква Ново поколение - Дани Грейпс
20. Всичко за Израел
21. Мак Хамънд - насоки в трудности, проповедник
22. Питър Вагнер - молитвено движение
23. Тук ще научите за библейския начин да управлявате парите си - Краун Министрис
24. Най-лесно достъпното, без изпити, но с диплома библейско училище, кореспондентски курс с видеоуроци, има го в България
25. Сайтът на човека без ръце и крака
26. Блогът на човека без ръце и крака
27. Нийл Андерсън - Свобода в Христа
28. Нийл Андерсън - основни точки в поучението
29. Нийл Андерсън - Демоничното обладаване и новият вид клинично освобождаване
30. Ако сте болни и не можете да посещавате църква
Постинг
14.08.2007 12:07 - Най-известният протестански проповедник в света Кенет Копланд тази година навършва 70 години
Автор: palomnik Категория: Други   
Прочетен: 4731 Коментари: 0 Гласове:
0



В началото на християнския ми живот започнах да получавам списанието, което неговото служение издава вече 34 години. Мога да кажа, че почти нищо друго не ми е давало така нужната навреме информация, както поученията в него. Получавала съм и преглеждала много списания, но това е уникално. По високото си ниво и задълбочеността на материалите там. Името му е "Гласът на победа на вярващия" ("Believer`s voice of victory").
Кенет и съпругата му Глория казват, че когато Бог им е говорил да започнат списанието, Той е казал: "Това е вашето семе. Дайте го на всеки, който някога се отзове на вашето служение, и даже не позволявайте на никого да плаща за абонамента му".
Кенет казва: Аз вярвам, че едно от най-важните неща, които Бог ни е призвал да правим, е да се срещаме един с друг. Тогава през 1968, Бог ми каза: "Аз искам ти да провеждаш събрания, където хората могат изцяло да се потопят в Божието Слово". Той ми показа как точно да ги провеждам и че там бяха вярващи - вярващи като теб - които имат силен глад да се заключат в Неговото Слово.
Всичко това са думи на Кенет и Глория от последния брой на гореописаното списание.
Искам да изкажа неизразимо голямата си благодарност за поученията на тези хора и за тяхната полза в живота ми. Най-нужните и важни за мен лично теми, по които те са оказали голямо влияние и помощ за мен, е това, да ми разяснят библейската гледна точка за общуването, за потребностите на мъжа и жената в семейството... Тук сте могли да получите ;ценни идеи за това как да насочите детето си като стрела към определена цел (ако тя е според Божията воля( и да го научите на дисциплина, която ще му донесе благословение след време.
Първата статия, която прочетох преди 17 години в списанието, бе за забравената сила на надеждата. Често ние смесваме надеждата с вярата. А те са две различни неща. И надеждата е огромна сила, ако знаем как да я използваме. Надеждата е очакване - ние виждаме вече вътре в себе си това,което искаме.
Много практични са били поученията на съпругата му Глория за мястото на Божието Слово в живота ни. Тя описва изумителни примери от своя живот - в какво количество да поглъщаме това Слово...как да разпределим четенето му...и, нещо, за което сега почти не се говори - неизпитаната от повечето хора сила на молитвата "на езици" (в Святия Дух). И силата на този вид молитва за освобождение от вредни навици или връзване от грехове,  с които не можем да се справим.
Преди толкова години Кенет бе първият и до скоро единственият, който говореше, че във духовното пространство има два цикъла - този на живота и този на смърта. Той обясни също, че Бог вече не е сърдит на хората и че Той ни е имал в ума си тогава, на кръста на Голгата и преди създаване на света - Той имаше план и цел, с която създаде всеки един от нас и всъщност целта Му да създаде човека бе човекът да управлява тази земя и да носи отговорност за всичко, което става върху нея, а не да дава тази власт на врага (Сатана значи враг).
Той даде пример за приятелство между Давид и Йонатан - такова може да е и приятелството ти с Исус.
Давал е чисто практически съвети за това как да се молим така, че да измолим близките ни да се обърнат към Бога.
Кенет показа най-простичко с примери, че когато имаме планини от проблеми, ние не трябва да ги заобикаляме, нито да се катерим по тях, а да ги отместим, да им заповядаме да се махнат.
И, в едно негово доста сериозно и трудно за четене поучение веднъж Кенет отбеляза, че е възможно ние, християните, да нямаме моменти, в които да сме в падение, при определени условия.
Благодаря ви, Кенет и Глория! Любовта, която сте показвали към хората е била безценна. Вие сте дали толкова много за Тялото Христово с вашите учения за вярата и просперирането, и чрез вашето прилежание през годините. Ние ви уважаваме и можем да ви наричаме наши духовни майка и баща. Ние сме толкова признателни за пътеката, която вие проправихте за християнските предавания. През годините вие поставихте стандърт, който за отличие и сте били за наш пример. Вашият живот е наистина свидетелство за мъж, жена и семейство, които са избрали да ходят с Бога. Ние сме вдъхновени от вашето посвещение на вярата!
Кенет нарича значителността на кръвния завет с Бога "една от най-силните истини, която съм виждал в Библията". Това е завет между Бога и човека - един от най-свещените съюзи, първо скроен с Авраам, по-късно завършен с Исус. Така Кенет поучава за този мощен кръвен завет, а не църква по споразумения и усповности.
През годините брат Копланд декларираше, че Исус е Господ над света и неговите нации, над семействата и личностите. Той смело го декларираше над националните избирателни кампании и над държавните лидери на всяко ниво. Той е използвал вярата си да пророкува, че Исус е Господ над всяка болест, глад и бедствие.
Всичко започнало преди 40 години, когато брат Копланд четял Библията си. Първо Коринтяни 12:3 със следното : "никой не може да нарече Исус а Господ, освен със Святия Дух". В този момент брат Копланд решил, че ще декларира тези думи през цялото време над всяка ситуация. Това, че Исус е Господ, не само станало тема за служението му, но за целия му живот. Библията казва, че всеки език ще изповяда, че Исус Христос е Господ, за слава на Бога Отца (Филипяни 2:10-11). Идва денят, когато всеки един, християнин или не, ще преклони коляно и ще изповяда, че Господарят е Исус. Той е неоспоримият Спасител на Вселената.
Всеки човек на земята може да бъде спасен чрез декларирането на това устно сега! Надявам се, че всеки един от вас си има един такъв исторически момент и е дошъл до същото заключение като брат Копланд преди 40 години. Бог ви обича. И аз ви обичам. Исус е Господ.
Честит 70-ти рожден ден, брат Копланд! Честит юбилей и благодарим за времето от живота ти, проведено в посвещение да поучаваш безкомпромисното Божие Слово!


Тагове:   най,   навършва,   Проповедник,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене